Králík

univerzální, velmi složitá a vyvážená směs koření určená zejména pro přípravu králíka. Používáme asi 2 - 4 lžičky na 1 kg masa - podle chuti. Výborně se hodí také na zvěřinu, kuře (kuře na česneku), krůtu, husu i kachnu, na hovězí, vepřovou nebo skopovou pečeni apod.

Obsahuje

česnek, pepř černý, nové koření, bobkový list, jalovec, tymián, zázvor, koriandr, rozmarýn, šalvěj, celer, hořčice, kmín, sůl (16 %) a další druhy koření.

Nejjednodušší úprava v Čechách oblíbeného králičího masa je králičí pečeně. Může chutnat výborně při následujícím postupu: 1 lžíci oleje, 1 lžíci másla a 1 lžíci vepřového sádla rozpustíme v rendlíku, přidáme 3 lžičky směsi koření králík, 1 lžičku soli a za stálého míchání zahřejeme k bodu varu. Polovinou takto vzniklé marinády králíka potřeme, vložíme na pekáč do trouby, podlijeme vodou a pečeme zprvu zakryté. Pravidelně podléváme vodou a potíráme druhou polovinou marinády. Ke konci pečení sejmeme víko a dopečeme do červena.

26 Kč
Sáček, 40 g
54 Kč
Kořenka malá, 40 g
83 Kč
Kořenka velká, 92 g
208 Kč
Gastrosáček, 400 g
Vložit do košíku Zpět

Váš nákupní košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Koření do něj můžete přidat v sekci e-shop
Mezisoučet
0 Kč
Nákupní košík