Králík

Velmi složitá a vyvážená směs koření určená zejména pro přípravu králíka. Používáme asi 2 - 4 lžičky na 1 kg masa - podle chuti. Výborně se hodí také na zvěřinu, kuře a jiné ptactvo, na vepřovou nebo skopovou pečeni.

Obsahuje

česnek, cibule, pepř černý, nové koření, chilli, paprika, pálivá paprika, bobkový list, jalovec, tymián, zázvor, koriandr, rozmarýn, šalvěj, oregano, mrkev, pastiňák celer, hořčice, kmín a sůl (16 %).

Nejjednodušší úprava v Čechách oblíbeného králičího masa je králičí pečeně. Může chutnat výborně při následujícím postupu: 1 lžíci oleje, 1 lžíci másla a 1 lžíci vepřového sádla rozpustíme v rendlíku, přidáme 3 lžičky směsi koření králík, 1 lžičku soli a za stálého míchání zahřejeme k bodu varu. Polovinou takto vzniklé marinády králíka potřeme, vložíme na pekáč do trouby, podlijeme vodou a pečeme zprvu zakryté. Pravidelně podléváme vodou a potíráme druhou polovinou marinády. Ke konci pečení sejmeme víko a dopečeme do červena.

26 Kč
Sáček, 40 g
54 Kč
Kořenka malá, 40 g
83 Kč
Kořenka velká, 92 g
208 Kč
Gastrosáček, 400 g
Vložit do košíku Zpět
měrná jednotka

Váš nákupní košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Koření do něj můžete přidat v sekci e-shop
Mezisoučet
0 Kč
Nákupní košík