Badyán celý

Badyán určený k vaření

Illicium verum

Lidový název: hvězdičkové koření, čínský anýz, hvězdicový anýz

Do Evropy se dostal až na počátku 17. století. Daleko dříve byl znám v Rusku.V Číně bylo toto koření pěstováno a používáni i jako léčivo již před 3000 lety. Badyán má vůni podobnou anýzu, příjemnou kořenně nasládlou a jemnější chuť než skutečný anýz. Používá se zejména v asijských kuchyních. U nás se většinou přidává do pečiva, perníků, do hruškových a jablečných kompotů a povidel. Do svařeného vína se dávají celé kousky tmavě hnědých hvězdiček, které zde vypadají nádherně.
Nejvíce badyánu se po celou jeho historii spotřebuje v Číně, která ho ovšem také nejvíce vyprodukuje.

Země původu: Čína, Vietnam

37 Kč
Sáček, 15 g
296 Kč
Gastrosáček, 150 g
Vložit do košíku Zpět
měrná jednotka

Související produkty

Badyán mletý

Jemně mletý badyán plný vůně

Číst více Vybrat balení

Váš nákupní košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Koření do něj můžete přidat v sekci e-shop
Mezisoučet
0 Kč
Nákupní košík