Na pečivo a upražené i na saláty nebo arabskou kuchyni
Číst více Vybrat baleníIngredience
Použité suroviny na 4 porce:
- 500 g kuřecího masa bez kůže a kostí (prsa, stehna)
- 2 prolisované stroužky česneku
- 4 lžíce sójové omáčky
- 3 lžíce jablečného octa (nebo v originále mirin)
- 2 lžíce medu
- 1 lžíce oleje na smažení
- 1 lžíce oškrabaného, jemně nastrouhaného zázvoru
- 2 lžíce sezamových semínek
- 1 hrst jemně nasekané jarní cibulky
Kuřecí Teriyaki
Nalaďte se na dovolenou s Antonínovým receptem na oblíbený tradiční pokrm ze země vycházejícího slunce – Japonska.
20 min. | 4 |
-
1/5
500 g kuřecího masa nakrájíme na cca 2 cm kousky a na velké pánvi nebo ve woku na 1 lžíci oleje zprudka restujeme, než zezlátnou (cca 8-10 minut).
-
2/5
Mezitím si připravíme omáčku. V misce smícháme 2 prolisované stroužky česneku, 4 lžíce sójové omáčky, 3 lžíce jablečného octa nebo mirinu, 2 lžíce medu, 3 lžíce vody a 1 lžíci oškrabaného a jemně nastrouhaného zázvoru.
-
3/5
K hotovým kuřecím kouskům přisypeme 2 lžíce sezamových semínek a ještě půl minuty restujeme.
-
4/5
Přidáme omáčku a za stálého míchání necháme omáčku teriyaki zhoustnout (cca 5-6 minut).
-
5/5
Promícháme s 1 hrstí nadrobno nakrájené jarní cibulky a ihned podáváme s dušenou rýží nebo zeleninou.