Ingredience

Použité suroviny na 4 porce:

  • 500 g kuřecího masa bez kůže a kostí (prsa, stehna)
  • 2 prolisované stroužky česneku
  • 4 lžíce sójové omáčky
  • 3 lžíce jablečného octa (nebo v originále mirin)
  • 2 lžíce medu
  • 1 lžíce oleje na smažení
  • 1 lžíce oškrabaného, jemně nastrouhaného zázvoru
  • 2 lžíce sezamových semínek
  • 1 hrst jemně nasekané jarní cibulky

Použité koření:

Sezamové semínko

Na pečivo a upražené i na saláty nebo arabskou kuchyni

Číst více Vybrat balení

Kuřecí Teriyaki

Vytisknout


Nalaďte se na dovolenou s Antonínovým receptem na oblíbený tradiční pokrm ze země vycházejícího slunce – Japonska.

20 min. 4
  • 1/5

    500 g kuřecího masa nakrájíme na cca 2 cm kousky a na velké pánvi nebo ve woku na 1 lžíci oleje zprudka restujeme, než zezlátnou (cca 8-10 minut).

    Kuřecí Teriyaki – recept krok 1
  • 2/5

    Mezitím si připravíme omáčku. V misce smícháme 2 prolisované stroužky česneku, 4 lžíce sójové omáčky, 3 lžíce jablečného octa nebo mirinu, 2 lžíce medu, 3 lžíce vody a 1 lžíci oškrabaného a jemně nastrouhaného zázvoru.

    Kuřecí Teriyaki – recept krok 2
  • 3/5

    K hotovým kuřecím kouskům přisypeme 2 lžíce sezamových semínek a ještě půl minuty restujeme.

    Kuřecí Teriyaki – recept krok 3
  • 4/5

    Přidáme omáčku a za stálého míchání necháme omáčku teriyaki zhoustnout (cca 5-6 minut).

    Kuřecí Teriyaki – recept krok 4
  • 5/5

    Promícháme s 1 hrstí nadrobno nakrájené jarní cibulky a ihned podáváme s dušenou rýží nebo zeleninou.

    Kuřecí Teriyaki – recept krok 5

Chtěli byste se o recept podělit se svými blízkými?

Váš nákupní košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Koření do něj můžete přidat v sekci e-shop
Mezisoučet
0 Kč
Nákupní košík