Cumin celý (Římský kmín)

Cuminum cyminum

Lidový název: římský kmín, džira

Je to koření především arabského a orientálního světa, tedy zemí okolo Středozemního moře, celá Asie a dále střední Amerika. Jedná se o jednoletou rostlinu příbuznou kmínu lučnímu, s botanickým názvem šabrej kmínovitý (Cuminum cyminum). Je známý také jako kumin, jiraka, comino aj. Podporuje chuť k jídlu a trávení. Pro svou výraznou chuť i aróma (zcela odlišnou od našeho kmínu) se ke kořenění používají jen menší dávky celého nebo mletého cuminu. Je součástí karí i dalších směsí. Využívá se při pečení chleba, pečiva, při výrobě salámů a sýrů. V Africe se dává do pokrmů jako je tajin, kuskus, harira. Ve Španělsku se míchá se skořicí, v arabských zemích s koriandrem, kurkumou a kardamomem.

Země původu: Sýrie

27 Kč
Sáček, 30 g
62 Kč
Kořenka malá, 24 g
95 Kč
Kořenka velká, 57 g
216 Kč
Gastrosáček, 300 g
Vložit do košíku Zpět
měrná jednotka

Související produkty

Cumin mletý (Římský kmín)

Pěstovaný v Sýrii, čištěný a mletý v Německu

Číst více Vybrat balení

Související recepty

Váš nákupní košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Koření do něj můžete přidat v sekci e-shop
Mezisoučet
0 Kč
Nákupní košík