Ingredience

  • 500 g rajčat
  • 1 lilek (cca 500 g)
  • 1 kg červených kapií
  • 30 g česneku (dle chuti) nahrubo nakrájeného (cca 6 stroužků)
  • 200 g cibule nahrubo nakájená
  • 100 ml olivového oleje
  • 2-4 lžičky Ďábelské pomazánky od Antonína (nebo 1 feferonka)
  • 1 lžička soli (dle chuti)
  • 0,5 lžičky pepře (dle chuti)
  • Přílohy: Pljeskavica, steaky, karbanátky, těstoviny, pečené brambory

Použité koření:

Ďábelská pomazánka

Do studených i teplých pikantních pomazánek

Číst více Vybrat balení

Chorvatský ajvar

Vytisknout


Připravte si Ajvar - lahodný zeleninový dip z Chorvatska v Antonínově variaci klasického chorvatského receptu na přípravu dipu používaného nejen jako příloha ke grilované Pljeskavici.

20 min. příprava
30 min. pečení
1 litr ajvaru
  • 1/5

    Papriky, rajčata a lilek dáme na plech s pečícím papírem a v troubě pečeme při 220 °C cca 30-40 minut, až je slupka zlatohnědá. (Lze i na grilu za stálého otáčení).

    Ajvar – recept krok 1
  • 2/5

    Mezitím na pánvi s olejem orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli. Když začne zlátnout, přihodíme nadrobno nakrájený česnek, 2 - 4 lžičky Ďábelské pomazánky a vše ještě 1 minutu restujeme.

    Ajvar – recept krok 2
  • 3/5

    Když je upečeno, dáme vše do mísy a 10 minut necháme zakryté utěrkou (streč fólií) dojít.

    Ajvar – recept krok 3
  • 4/5

    Pečenou zeleninu oloupeme, papriky zbavíme jádřinců a vše spolu s orestovanou cibulí a česnekem rozmixujeme do hladka.

    Ajvar – recept krok 4
  • 5/5

    Přidáme dle chuti pepř a sůl, ještě jednou promícháme a podáváme hned jako přílohu nebo dáme do skleniček a 25 minut sterilujeme.

    Ajvar – recept krok 5

Chtěli byste se o recept podělit se svými blízkými?

Váš nákupní košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Koření do něj můžete přidat v sekci e-shop
Mezisoučet
0 Kč
Nákupní košík