Ingredience

Použité suroviny na 4 ks pizzy o průměru cca 30 cm:

lžíce – rovná polévková lžíce
lžička – rovná čajová lžička

Na těsto:

  • 500 g hladké mouky
  • 3,5 g sušeného droždí (polovina sáčku)
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 10 g soli
  • 300 ml odstáté vody

Na náplň:

  • 200 g rajčatového protlaku
  • 1 lžička směsi koření "Pizza"
  • 1 menší cibule (50 g)
  • 1 lžíce olivového oleje
  • ½ lžičky cukru (dle chuti)
  • špetka soli
  • špetka mletého černého pepře
  • 2 ks sýra mozzarella (200-250 g)
  • 150 g černých vypeckovaných oliv
  • 100 g šunky (prosciutto nebo dušená)
  • hrst čerstvé bazalky
  • (možné další ingredience dle chuti – salám, niva, chilli papričky …)

Použité koření:

Pizza

Bylinková směs bez soli vhodná na pizzu i do salátů.

Číst více Vybrat balení

Antonínova klasická pizza

Vytisknout


Ochutnejte Itálii v Antonínově receptu na tradiční pizzu.

Příprava: 20 min.
Kynutí: 3 hod.
Pečení: 40 min.
4 pizzy cca 30 cm
  • 1/7

    Připravíme si těsto smícháním 500 gramů hladké mouky na pizzu se 3,5 gramu sušeného droždí, 300 ml odstáté vody, promícháme a přidáme ještě 1 lžíci olivového oleje a 10 g soli. Dokonale uhněteme těsto, které by mělo být středně tuhé, vláčné a nelepivé.

    Antonínova klasická pizza – recept krok 1
  • 2/7

    Těsto necháme přikryté při pokojové teplotě 2 hodiny kynout, až zdvojnásobí objem.

    Příprava pizzy tentýž den: Vykynuté těsto rozdělíme na 4 ks, vytvarujeme do bochánků a necháme je na pracovní desce ještě hodinu dokynout.

    Příprava pizzy druhý den (ideální): Těsto po vykynutí v míse přikryjeme strečovou fólií a dáme kynout do lednice. Druhý den ho 1 hodinu před přípravou z lednice vyndáme, rozdělíme a vytvarujeme do 4 bochánků a necháme 1 hodinu dokynout.

    Antonínova klasická pizza – recept krok 2
  • 3/7

    V mezičase si připravíme rajčatovou omáčku na potření („sugo“). Na 1 lžíci olivového oleje necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou menší cibuli, přidáme 200 g rajčatového protlaku, 1 lžičku směsi koření Pizza od Antonína, ½ lžičky cukru (dle chuti), po špetce soli a mletého černého pepře a vše lehce povaříme do zhoustnutí (nesmí téct).

    Antonínova klasická pizza – recept krok 3
  • 4/7

    Každý bochánek prsty na pomoučněné desce od středu k okrajům vytáhneme do kruhu o průměru cca 30 cm (těsto bude cca 2 mm tlusté se silnějšími okraji) a přeneseme na pečící papír.

    Antonínova klasická pizza – recept krok 4
  • 5/7

    Pizzu (okraje vynecháme) tence potřeme ¼ připraveného „suga“, které posypeme ¼ nakrájené šunky, ¼ na kostičky nakrájené mozzarelly a ¼ rozpůlených oliv.

    Antonínova klasická pizza – recept krok 5
  • 6/7

    Troubu s plechem umístěným co nejníže a obráceným dnem vzhůru necháme rozpálit na 250 °C. Pizzu na pečícím papíře umístíme v troubě na rozpálený plech a pečeme cca 10 minut, než je kůrka krásně zlatohnědá a křupavá.

    Antonínova klasická pizza – recept krok 6
  • 7/7

    Po upečení pizzu lehce posypeme natrhanými lístky bazalky, rozkrájíme na 6 ks a ihned podáváme.

    Antonínova klasická pizza – recept krok 7

Chtěli byste se o recept podělit se svými blízkými?

Váš nákupní košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Koření do něj můžete přidat v sekci e-shop
Mezisoučet
0 Kč
Nákupní košík