Ingredience

Použité suroviny na pomazánku pro 4 osoby:

  • 500 g čerstvé ryby (treska, makrela, kapr…)
  • 1 bobkový list
  • 5 kuliček nového koření
  • 5 kuliček černého pepře
  • směs koření Rybí pomazánka
  • 2 natvrdo vařená vejce
  • 3 lžíce majonézy (jogurtu)
  • 3 kyselé okurky
  • 1 citrón
  • 1 střední cibule
  • sůl
  • na ozdobení: zelená petrželka, pažitka
  • přílohy: chléb, pečivo

Použité koření:

Rybí pomazánka

Na různé typy rybích pomazánek, i na tepelnou úpravu ryb a plodů moře

Číst více Vybrat balení

Antonínova rybí pomazánka

Vytisknout


V dnešním receptu si ukážeme přípravu jednoduché a chutné pomazánky z čerstvých ryb, jako jsou makrela, treska nebo i kapr.

30 min. příprava
1 hod. odležení
4
  • 1/4

    V 3 litrovém hrnci ve 2 litrech vody uvaříme 500 g čerstvé tresky spolu s bobkovým listem, 5 kuličkami nového koření, 5 kuličkami černého pepře a lžičkou soli (10 minut).

    Rybí pomazánka – recept krok 1
  • 2/4

    Vařenou rybu necháme okapat, vyndáme z ní kosti a prsty maso lehce rozdrobíme.

    Rybí pomazánka – recept krok 2
  • 3/4

    V misce smícháme spolu s nadrobno nakrájenou střední cibulí, 1 lžící směsi koření Rybí pomazánka, 2 natvrdo vařenými a na kostičky nakrájenými vejci, 3 lžícemi majonézy (jogurtu), šťávou z ½ citrónu, 3 nadrobno nakrájenými kyselými okurkami. Vše dobře promícháme, osolíme dle chuti a necháme v lednici 1 hodinu rozležet.

    Rybí pomazánka – recept krok 3
  • 4/4

    Můžeme ozdobit nadrobno nasekanou pažitkou nebo zelenou petrželkou a podáváme s bílým pečivem nebo chlebem.

    Rybí pomazánka – recept krok 4

Chtěli byste se o recept podělit se svými blízkými?

Váš nákupní košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Koření do něj můžete přidat v sekci e-shop
Mezisoučet
0 Kč
Nákupní košík