Na různé typy rybích pomazánek, na tepelnou úpravu ryb.
Číst více Vybrat baleníIngredience
Použité suroviny na pomazánku pro 4 osoby:
- 500 g čerstvé ryby (treska, makrela, kapr…)
- 1 bobkový list
- 5 kuliček nového koření
- 5 kuliček černého pepře
- směs koření Rybí pomazánka
- 2 natvrdo vařená vejce
- 3 lžíce majonézy (jogurtu)
- 3 kyselé okurky
- 1 citrón
- 1 střední cibule
- sůl
- na ozdobení: zelená petrželka, pažitka
- přílohy: chléb, pečivo
Antonínova rybí pomazánka
V dnešním receptu si ukážeme přípravu jednoduché a chutné pomazánky z čerstvých ryb, jako jsou makrela, treska nebo i kapr.
30 min. příprava 1 hod. odležení |
4 |
-
1/4
V 3 litrovém hrnci ve 2 litrech vody uvaříme 500 g čerstvé tresky spolu s bobkovým listem, 5 kuličkami nového koření, 5 kuličkami černého pepře a lžičkou soli (10 minut).
-
2/4
Vařenou rybu necháme okapat, vyndáme z ní kosti a prsty maso lehce rozdrobíme.
-
3/4
V misce smícháme spolu s nadrobno nakrájenou střední cibulí, 1 lžící směsi koření Rybí pomazánka, 2 natvrdo vařenými a na kostičky nakrájenými vejci, 3 lžícemi majonézy (jogurtu), šťávou z ½ citrónu, 3 nadrobno nakrájenými kyselými okurkami. Vše dobře promícháme, osolíme dle chuti a necháme v lednici 1 hodinu rozležet.
-
4/4
Můžeme ozdobit nadrobno nasekanou pažitkou nebo zelenou petrželkou a podáváme s bílým pečivem nebo chlebem.