Nepálivá, pikantní směs na guláše a pečení nebo grilování masa
Číst více Vybrat baleníIngredience
Použité suroviny na 4 porce:
- 600 g kuřecích prsou (cca 4 kusy)
- 2 lžíce oleje
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 1 lžíce plnotučné hořčice
- 1 lžička soli
- směs koření Koření od Antonína
- 12 plátků slaniny
Antonínův kuřecí špíz
Jednoduché kuřecí špízy na gril i do trouby.
![]() |
![]() |
30 min. příprava 1-12 hod. marinování |
4 |
-
1/4
Do misky nalijeme 2 lžíce oleje, přidáme 1 lžíci hořčice, 1 lžíci rajčatového protlaku, 1 lžičku soli a 3 lžičky směsi koření Koření od Antonína. Vše promícháme, až se nám vytvoří hustá marináda.
-
2/4
Do marinády dáme na cca 4 cm kostky nakrájených 600 g kuřecího masa. Maso nakrájíme tak, aby nám vyšly 3 kousky na jeden špíz. Maso v marinádě necháme alespoň 1 hodinu, nejlépe přes noc.
-
3/4
Namarinovaný kousek masa zabalíme do plátku slaniny a napíchneme na špíz nebo špejli v místě konce slaniny, aby se nám nerozbalovala. Na každý špíz 3 kousky.
-
4/4
Grilujeme 4-5 minut z každé strany a podáváme s pečivem, salátem, brambory nebo grilovanou zeleninou a různými dipy.