Antonínův kuřecí špíz

Vytisknout
Antonínův kuřecí špíz

Použité koření:

Koření od Antonína

Nepálivá směs na guláše a pečení nebo grilování masa

Číst více Vybrat balení

KOŘENÍ OD ANTONÍNA

Vyvážená směs koření vhodná k universálnímu použití – na grilování a pečení masa a drůbeže, do omáček, gulášů, polévek, k dochucení rýže, brambor, luštěnin, na studenou kuchyni – pomazánky, na sýry, máslo apod. Obsahuje papriku, sladké chilli, cibuli, česnek, oregano, koriandr, kmín, zelené byliny, sůl a další.

ANTONÍNŮV KUŘECÍ ŠPÍZ

Do misky nalijeme 2 lžíce oleje, přidáme 1 lžíci rajčatového protlaku, 1 lžíci hořčice, 1 lžičku soli a 3 lžičky směsi koření „Koření od Antonína“. Vše promícháme až se nám vytvoří hustá kašička a pak do ní dáme nakrájené kuřecí maso.

Maso nakrájíme na větší kousky tak, aby nám vyšly 3 na jednu porci (1 prso na 3 díly). Maso v marinádě necháme alespoň 2 hodiny, nejlépe přes noc. Namarinovaný kousek masa zabalíme do plátku slaniny a napíchneme na špíz nebo špejli v místě konce slaniny, aby se nám nerozbalovala. Na každý špíz 3 kousky.

Grilujeme asi 4-5 minut z každé strany a podáváme s pečivem, saláty, brambory a studenými omáčkami.

Použité suroviny na 4 porce:

600 g kuřecích prsou (cca 4 kusy), 2 lžíce oleje, 1 lžíce rajčatového protlaku, 1 lžíce plnotučné hořčice, 1 lžička soli, směs koření „Koření od Antonína“, 12 plátků slaniny

Váš nákupní košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Koření do něj můžete přidat v sekci e-shop
Mezisoučet
0 Kč
Nákupní košík