Lehce pikantní směs na guláše a pečení nebo grilování masa.
Číst více Vybrat baleníAntonínův kuřecí špíz
VytisknoutKOŘENÍ OD ANTONÍNA
Vyvážená směs koření vhodná k universálnímu použití – na grilování a pečení masa a drůbeže, do omáček, gulášů, polévek, k dochucení rýže, brambor, luštěnin, na studenou kuchyni – pomazánky, na sýry, máslo apod. Obsahuje papriku, sladké chilli, cibuli, česnek, oregano, koriandr, kmín, zelené byliny, sůl a další.
ANTONÍNŮV KUŘECÍ ŠPÍZ
Do misky nalijeme 2 lžíce oleje, přidáme 1 lžíci rajčatového protlaku, 1 lžíci hořčice, 1 lžičku soli a 3 lžičky směsi koření „Koření od Antonína“. Vše promícháme až se nám vytvoří hustá kašička a pak do ní dáme nakrájené kuřecí maso.
Maso nakrájíme na větší kousky tak, aby nám vyšly 3 na jednu porci (1 prso na 3 díly). Maso v marinádě necháme alespoň 2 hodiny, nejlépe přes noc. Namarinovaný kousek masa zabalíme do plátku slaniny a napíchneme na špíz nebo špejli v místě konce slaniny, aby se nám nerozbalovala. Na každý špíz 3 kousky.
Grilujeme asi 4-5 minut z každé strany a podáváme s pečivem, saláty, brambory a studenými omáčkami.
Použité suroviny na 4 porce:
600 g kuřecích prsou (cca 4 kusy), 2 lžíce oleje, 1 lžíce rajčatového protlaku, 1 lžíce plnotučné hořčice, 1 lžička soli, směs koření „Koření od Antonína“, 12 plátků slaniny