Ingredience

Použité suroviny na 4-6 porcí:

  • 2 lilky středně velké (cca 1 kg)
  • 2 lžičky směsi koření Arabská od Antonína
  • šťáva z ½ citrónu
  • 1-2 stroužky česneku (dle chuti)
  • ¾ lžičky soli (dle chuti)
  • 3 lžíce olivového oleje
  • hrst nasekané plocholisté petržele
  • Na ozdobu: nadrobno nasekaná petrželka
  • Příloha: ohřátý nebo opečený arabský chléb

Použité koření:

Arabská

Výborná do kuskusu, hummusu a mletých mas.

Číst více Vybrat balení

Baba ganoush – lilková pomazánka

Vytisknout


Zažijte atmosféru tisíce a jedné noci s receptem vonícím římským kmínem a dálkami - baba ganoush. Vynikající jako dip nebo pomazánka.

15 min. příprava
40 min. pečení / grilování
4-6
  • 1/4

    2 ks středně velkých lilků podélně rozřízneme, rozříznutou stranu potřeme olivovým olejem a touto stranou položíme na papírem vyložený plech a při 250 °C pečeme cca 35-40 minut, než se slupka scvrkne. (Pokud zvolíme gril, necháme lilek vcelku, propícháme slupku vidličkou a grilujeme ze všech stran, než budou na slupce hnědé spálené skvrny). Poté lilek necháme lehce odpočinout a zchladnout.

    Ovocné ratatouille – recept krok 1
  • 2/4

    Opečený lilek vydlabeme (slupku vyhodíme), dáme do misky a najemno vidličkou rozmačkáme nebo mixerem rozšleháme.

    Ovocné ratatouille – recept krok 2
  • 3/4

    Přidáme 1-2 prolisované stroužky česneku, ¾ lžičky soli, šťávu z poloviny citrónu, 3 lžíce olivového oleje, 2 lžičky směsi „Arabská“ od Antonína, a vše dokonale promícháme, až se olej zapracuje do lilku.

    Ovocné ratatouille – recept krok 3
  • 4/4

    Pomazánku „Baba Ganoush“ přendáme do servírovací mísy, posypeme nasekanou plocholistou petrželkou a podáváme s opečeným arabským chlebem.

    Ovocné ratatouille – recept krok 4

Chtěli byste se o recept podělit se svými blízkými?

Váš nákupní košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Koření do něj můžete přidat v sekci e-shop
Mezisoučet
0 Kč
Nákupní košík