Ingredience

Použité suroviny na 1 koláč:

lžíce – rovná polévková lžíce
lžička – rovná čajová lžička

  • 250 g kulatozrnné rýže (jako na rizotto)
  • 400 ml kokosového krému (1 plechovka)
  • 400 ml vody
  • 180 g tmavě hnědého třtinového cukru
  • 20 g skořicového cukru nebo ½ čajové lžičky mleté vanilky
  • ½ čajové lžičky soli
  • olej na vymaštění formy

Použité koření:

Skořicový cukr

Směs nejkvalitnější indonéské mleté skořice a třtinového cukru.

Číst více Vybrat balení

Vanilka "Bourbon" mletá

Nejkvalitnější mletá vanilka s jedinečnou chutí a vůní do pečiva nebo dezertů

Číst více Vybrat balení

Biko - filipínský rýžový koláč s kokosovým sirupem

Vytisknout


Ochutnejte tradiční filipínský dezert, vonící skořicí a kokosem.

30 min. příprava
30 min. pečení
1 koláč
  • 1/8

    V hrnci smícháme 250 g kulatozrnné rýže s 1 čajovou lžičkou soli, 200 ml kokosového krému (polovina plechovky), 300 ml vody a promícháme.

    Biko - filipínský rýžový koláč s kokosovým sirupem – recept krok 1
  • 2/8

    Přivedeme k varu a na mírném plamenu 10 minut bez míchání vaříme. Poté odstavíme z plotny a necháme pod poklicí 10 minut dojít.

    Biko - filipínský rýžový koláč s kokosovým sirupem – recept krok 2
  • 3/8

    Mezitím si připravíme kokosový sirup. Na pánvi smícháme 200 ml kokosového krému (druhá polovina plechovky) se 100 ml vody, 20 g skořicového cukru (nebo ½ čajové lžičky mleté vanilky) a 180 g tmavého třtinového cukru.

    Biko - filipínský rýžový koláč s kokosovým sirupem – recept krok 3
  • 4/8

    Přivedeme k varu a na mírném plamenu, za občasného promícháni, necháme tekutinu zhoustnout do karamelového sirupu (cca 10 minut).

    Biko - filipínský rýžový koláč s kokosovým sirupem – recept krok 4
  • 5/8

    Předehřejeme troubu na 180 °C. Uvařenou rýži promícháme s ½ karamelového sirupu a nasypeme do koláčové formy o průměru cca 28 cm vymazané olejem, nejlépe kokosovým. Horní okraj rýže urovnáme špachtlí.

    Biko - filipínský rýžový koláč s kokosovým sirupem – recept krok 5
  • 6/8

    Zbylou polovinu karamelového sirupu opatrně nalijeme na urovnaný vršek rýže a špachtlí rovnoměrně rozetřeme.

    Biko - filipínský rýžový koláč s kokosovým sirupem – recept krok 6
  • 7/8

    Pečeme v předehřáté troubě cca 30 minut.

    Biko - filipínský rýžový koláč s kokosovým sirupem – recept krok 7
  • 8/8

    Podáváme ke kávě nebo čaji vlažné nebo zcela vychladlé, nakrájené na kousky nebo úzké trojúhelníčky.

    Biko - filipínský rýžový koláč s kokosovým sirupem – recept krok 8

Chtěli byste se o recept podělit se svými blízkými?

Váš nákupní košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Koření do něj můžete přidat v sekci e-shop
Mezisoučet
0 Kč
Nákupní košík