Originální indonéská směs do rýže, těstovin a brambor.
Číst více Vybrat baleníBramborová kaše s Nasi Goreng
VytisknoutNASI GORENG
Velmi chutná směs koření určená pro přípravu světoznámého indonéského pokrmu téhož jména (z rýže, kuřecího masa, krevet, zeleniny, koření a dalších složek). Základem směsi je sušená opražená cibule, chilli, karí, česnekový prášek, zázvor mletý aj. Je mírně ostré chuti, křupavá, vhodná do pokrmů indonéského a indického typu. Zpestří v malém množství i bramborovou kaši, rýži, pohanku, šťouchané brambory, dušenou zeleninu. Skvěle dochutí všechny typy polévek aj. Směs dáváme většinou až na zcela hotový pokrm (stačí promíchat).
Přesvědčte se s námi, že i „obyčejná“ bramborová kaše se může stát chuťovým zážitkem.
BRAMBOROVÁ KAŠE S NASI GORENG
Brambory oloupeme, omyjeme, nakrájíme a uvaříme v osolené vodě do měkka (15 – 20 minut). Scedíme a ještě horké prolisujeme nejlépe lisem na brambory. Přendáme zpět do hrnce. Ohřejeme asi 1/4 l mléka a vmícháme k bramborám. Brambory našleháme do husté kaše a po malých kouscích vmícháme máslo (asi 50 g) a 1 – 2 lžíce směsi koření „Nasi goreng“. Dle chuti dosolíme.
Směs koření „Nasi goreng“ je též možno přidat až na talíři k dochucení jednotlivých porcí.
Jiná úprava:
Místo másla můžeme přidat 3 – 4 lžíce smetany
V 1 – 2 lžících smetany rozmícháme 1 lžíci rajčatového protlaku a 1/2 lžičky sladké papriky a vmícháme do bramborové kaše
V 1 lžíci olivového oleje dobře rozmícháme 1 prolisovaný stroužek česneku a špetku šafránu a vmícháme do bramborové kaše
Použité suroviny:
1 kg brambor, 1/4 l mléka, máslo, sůl, směs koření „Nasi goreng“