Ingredience

Použité suroviny na 1 plech (cca 48 kousků):

  • 500 g předvařené červené řepy
  • 2 zralé banány
  • 150 g hladké mouky
  • 3 lžíce datlového sirupu (lze použít i javorový nebo sirob)
  • 50 g másla
  • 1 lžička mleté skořice
  • šťáva z ½ citronu
  • 200 g kvalitní hořké čokolády
  • ½ prášku do pečiva (5-6 g)
  • 1 lžíce kakaa

Použité koření:

Skořice mletá (Indonésie)

Nejkvalitnější indonéská skořice s výraznou sladkou chutí a nádhernou vůní

Číst více Vybrat balení

Brownies z červené řepy a banánu

Vytisknout


Netradiční čokoládová sladkost bez použití klasického cukru.

30 min. příprava
30 min. pečení
cca 48 ks
  • 1/6

    Ve vodní lázni rozpustíme 50 g másla a 180 g kvalitní hořké čokolády.

    Brownies z červené řepy a banánu – recept krok 1
  • 2/6

    500 g vařené červené řepy spolu se 2 zralými banány dokonale rozmixujeme.

    Brownies z červené řepy a banánu – recept krok 2
  • 3/6

    Do rozmixované hmoty přidáme rozpuštěné máslo s čokoládou, 3 lžíce datlového sirupu, šťávu z ½ citronu a promícháme.

    Brownies z červené řepy a banánu – recept krok 3
  • 4/6

    Přisypeme promíchanou směs 150 g hladké mouky, 1 lžičky mleté skořice, 1 lžíce kakaa a ½ sáčku prášku do pečiva (cca 5-6 g) a vše dokonale vyšleháme. Nakonec vmícháme ještě 20 g čokolády nalámané (nahrubo nastrouhané) na malé kousky.

    Brownies z červené řepy a banánu – recept krok 4
  • 5/6

    Plech vyložíme pečícím papírem, na který rovnoměrně rozetřeme těsto (výška cca 1 cm) a pečeme při 180 °C cca 30-35 minut. Na povrchu se vytvoří lesklá krusta, ale uvnitř bude teplé brownies stále polotuhé a lepivé).

    Brownies z červené řepy a banánu – recept krok 5
  • 6/6

    Necháme zcela vychladnout a nakrájíme na čtvercové kousky, které podáváme samotné nebo ozdobené šlehačkou.

    Brownies z červené řepy a banánu – recept krok 6

Chtěli byste se o recept podělit se svými blízkými?

Váš nákupní košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Koření do něj můžete přidat v sekci e-shop
Mezisoučet
0 Kč
Nákupní košík