Ingredience

Použité suroviny na 2 - 4 porce:

  • 250 g měkkého tvarohu
  • 3 lžíce řeckého bílého jogurtu
  • hrst čerstvého medvědího česneku
  • hrst čerstvé petržele
  • 1/2 červené kapie
  • 2 lžíce směsi koření Kapiová pomazánka
  • sůl dle chuti
  • černý pepř mletý dle chuti
  • Na posypání: čerstvá pažitka, parmazán nebo jemně drcené vlašské ořechy
  • Přílohy: chléb (topinka pečená nasucho), toustový chléb, opečená bagetka,…

Použité koření:

Kapiová pomazánka

Směs na "Budapešťskou" a jiné tvarohové a sýrové pomazánky.

Číst více Vybrat balení

Budapešťská pomazánka s medvědím česnekem

Vytisknout


Rychlá jarní dobrota skvělá k svačině, na jednohubky nebo jen tak k večeři.

15 min. 2-4
  • 1/5

    Měkký tvaroh spolu s 3 vrchovatými lžícemi řeckého jogurtu, 2 lžícemi kořenící směsi Kapiová pomazánka dokonale našleháme a necháme cca 15 minut rozležet.

    Budapešťská pomazánka – recept krok 1
  • 2/5

    Hrst čerstvého medvědího česneku, hrst čerstvé petržele a 1/2 červené kapie nakrájíme nadrobno.

    Budapešťská pomazánka – recept krok 2
  • 3/5

    Vmícháme nakrájené bylinky a kapii, dochutíme solí a černým mletým pepřem.

    Budapešťská pomazánka – recept krok 3
  • 4/5

    Pomazánku necháme v chladničce cca 1 hodinu odležet a mažeme na chléb, topinku, toustový chléb, opečenou bagetku nebo jiné pečivo.

    Budapešťská pomazánka – recept krok 4
  • 5/5

    Dle chuti dozdobíme nasekanou čerstvou pažitkou, parmazánem nebo jemně drcenými vlašskými ořechy a podáváme se sklenicí kefíru.

    Budapešťská pomazánka – recept krok 5

Chtěli byste se o recept podělit se svými blízkými?

Váš nákupní košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Koření do něj můžete přidat v sekci e-shop
Mezisoučet
0 Kč
Nákupní košík