Ingredience

Použité suroviny na 4 porce:

Použité koření:

Kmín drcený

Hrubě drcený kmín na brambory, ryby i do salátů

Číst více Vybrat balení

Paprika sladká maďarská

Nejkvalitnější ze sladkých maďarských paprik (ASTA 180) ze Szegedi

Číst více Vybrat balení

Candát na kmíně

Vytisknout


V dnešním receptu vám představíme Antonínovu variantu klasické jihočeské úpravy naší nejchutnější ryby.

20 min. příprava 4
  • 1/4

    Z 1 kg vykuchaného candáta bez hlavy, ploutví a šupin (kůži necháme) připravíme 4 ks filetů nebo podkov (2 – 3 cm silných).

    Candát na kmíně - recept krok 1
  • 2/4

    Filety osolíme, pokmínujeme dle chuti a lehce poprášíme směsí smíchanou ze 4 lžic hladké mouky a 1 lžičky sladké maďarské papriky (u bezlepkové varianty vynecháme mouku).

    Candát na kmíně - recept krok 2
  • Recept týdne:
    Jak získat sáček koření "Kmín drcený" k objednávce zdarma?

    Vložit do košíku za 0 Kč

    Platí do neděle 16. září 2018

  • 3/4

    V pánvi na 4 lžících oleje a 4 lžících másla opečeme ze všech stran, cca 2 minuty z každé strany (u filetů začínáme kůží dolů).

    Candát na kmíně - recept krok 3
  • 4/4

    Podáváme s vařeným bramborem nebo čerstvým chlebem.

    Tip: Výborná je i varianta, kdy filety rychle ugrilujeme (cca 2 minuty z každé strany) a na talíři na každý filet položíme plátek másla a necháme rozpustit.

    Candát na kmíně - recept krok 4

Chtěli byste se o recept podělit se svými blízkými?

Váš nákupní košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Koření do něj můžete přidat v sekci e-shop
Mezisoučet
0 Kč
Nákupní košík