Ingredience

Použité suroviny na cca 1l čaje:

  • 1 lžíce směsi koření "Chai Másala"
  • 2 lžíce přírodního cukru (v nouzi může být cukr krystal)
  • 3 sáčky černého čaje
  • 0,3 litru plnotučného mléka

Použité koření:

Chai Másala

Na přípravu typických indických čajů nebo zázvorové limonády.

Číst více Vybrat balení

Chai másala

Vytisknout


Recept na naši verzi indického kořeněného mléčného čaje, který se u nás různě nazývá, například Dátá Masala, Yogi Tea nebo také jenom Masala. Vyzkoušejte také náš zázvorový čaj, který je výborný na nachlazení.

15 min. 6 šálků
  • 1/4

    Do 0,6 litru vody dáme 3 sáčky černého čaje (ideální je obyčejný klasický černý čaj bez příchutě), přidáme 2-3 lžíce přírodního cukru (v Indii se pije čaj výrazně sladší než u nás) a 1 lžíci směsi koření "Chai Másala". Necháme vše na mírném ohni 6 minut provařit.

    Chai másala - recept krok 1
  • 2/4

    Potom přilijeme 0,3 litru plnotučného mléka a přivedeme nápoj opět k varu a necháme třikrát krátce přejít varem.

    Chai másala - recept krok 2
  • 3/4

    Čaj scedíme přes jemné sítko.

    Chai másala - recept krok 3
  • 4/4

    A podáváme horký. Vyzkoušejte také náš zázvorový čaj, který je výborný na nachlazení.

    Chai másala - recept krok 4

Chtěli byste se o recept podělit se svými blízkými?

Váš nákupní košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Koření do něj můžete přidat v sekci e-shop
Mezisoučet
0 Kč
Nákupní košík