Na přípravu typických indických čajů nebo zázvorové limonády.
Číst více Vybrat baleníIngredience
Použité suroviny na cca 1l čaje:
- 1 lžíce směsi koření "Chai Másala"
- 2 lžíce přírodního cukru (v nouzi může být cukr krystal)
- 3 sáčky černého čaje
- 0,3 litru plnotučného mléka
Chai másala
Recept na naši verzi indického kořeněného mléčného čaje, který se u nás různě nazývá, například Dátá Masala, Yogi Tea nebo také jenom Masala. Vyzkoušejte také náš zázvorový čaj, který je výborný na nachlazení.
15 min. | 6 šálků |
-
1/4
Do 0,6 litru vody dáme 3 sáčky černého čaje (ideální je obyčejný klasický černý čaj bez příchutě), přidáme 2-3 lžíce přírodního cukru (v Indii se pije čaj výrazně sladší než u nás) a 1 lžíci směsi koření "Chai Másala". Necháme vše na mírném ohni 6 minut provařit.
-
2/4
Potom přilijeme 0,3 litru plnotučného mléka a přivedeme nápoj opět k varu a necháme třikrát krátce přejít varem.
-
3/4
Čaj scedíme přes jemné sítko.
-
4/4
A podáváme horký. Vyzkoušejte také náš zázvorový čaj, který je výborný na nachlazení.