Ingredience

Použité suroviny na 2-3 porce:

  • 500 g zeleného chřestu
  • 1 hrst najemno nasekané plocholisté petržele
  • 1 hrst najemno nakrájené pažitky
  • 50 g hrubě namletých blanšírovaných mandlí
  • 50 g hrubě namletých vyloupaných dýňových semínek
  • 70 g najemno nastrouhaného parmazánu
  • ½ – 1 stroužek česneku (dle chuti)
  • sůl dle chuti
  • 2 vejce
  • ¼ lžičky pepře černého mletého
  • 1 lžička nastrouhané citronové kůry z bio citronu
  • 150 g řeckého přírodního jogurtu
  • 2 vrchovaté lžíce zakysané smetany

Použité koření:

Pepř černý mletý

Z celých kuliček, pro udržení aroma je před mletím podchlazovaný

Číst více Vybrat balení

Chřestové hranolky s jogurtovým dipem

Vytisknout


Křupavé a zdravé, právě takové jsou naše chřestové hranolky. A k nim po citronu vonící jogurtový dip. To prostě musíte ochutnat!

60 min. 2-3 porce
  • 1/7

    500 g zeleného chřestu omyjeme, odlomíme tvrdé konce, rozkrojíme příčně i podélně na poloviny (z každého chřestu dostaneme 4 hranolky) a v utěrce osušíme.

    Chřestové hranolky s jogurtovým dipem – recept krok 1
  • 2/7

    Ve větší misce (aby se do ní vešly kusy chřestu) smícháme najemno nastrouhaných 70 g parmazánu a nahrubo namletých 50 g blanšírovaných mandlí a 50 g vyloupaných dýňových semínek.

    Chřestové hranolky s jogurtovým dipem – recept krok 2
  • 3/7

    Ve větší misce rozšleháme 2 vejce spolu se špetkou soli a špetkou mletého černého pepře. Troubu předehřejeme na 180 °C.

    Chřestové hranolky s jogurtovým dipem – recept krok 3
  • 4/7

    Chřestové hranolky namáčíme postupně v rozšlehané vaječné směsi, poté je obalíme ve směsi parmazánu, mandlí a dýňových semínek.

    Chřestové hranolky s jogurtovým dipem – recept krok 4
  • 5/7

    Hranolky položíme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme při 180 °C 25-30 minut, než zezlátnou.

    Chřestové hranolky s jogurtovým dipem – recept krok 5
  • 6/7

    Připravíme si dip smícháním 150 g přírodního řeckého jogurtu, 2 vrchovatých lžic zakysané smetany, soli dle chuti, ¼ lžičky mletého černého pepře, 1 hrsti najemno nasekané plocholisté petržele, 1 hrsti najemno nakrájené pažitky, ½ – 1 prolisovaným stroužkem česneku a 1 lžičky nastrouhané citronové kůry z bio citronu.

    Chřestové hranolky s jogurtovým dipem – recept krok 6
  • 7/7

    Dozlatova upečené chřestové hranolky posolíme dle chuti a podáváme teplé spolu s osvěžujícím dipem.

    Chřestové hranolky s jogurtovým dipem – recept krok 7

Chtěli byste se o recept podělit se svými blízkými?

Váš nákupní košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Koření do něj můžete přidat v sekci e-shop
Mezisoučet
0 Kč
Nákupní košík