Ingredience

Použité suroviny na 4 porce:

  • 1 svazek zeleného chřestu (500 g)
  • 250 g kulatozrnné rýže (Arborio)
  • 2 střední šalotky
  • 80 g másla
  • 100 ml suchého bílého vína
  • 1 litr neslaného horkého kuřecího vývaru
  • 100 g nastrouhaného parmazánu
  • 2 vrchovaté lžičky sušeného medvědího česneku
  • nastrouhaná kůra z 1 bio citrónu
  • ½ lžičky soli
  • ¼ lžičky černého mletého pepře

Použité koření:

Česnek medvědí

Zelená bylinka s jemnou vůní a chutí česneku.

Číst více Vybrat balení

Chřestové rizoto s medvědím česnekem

Vytisknout


Antonínova variace na lahodnou klasiku italské kuchyně.

45 min. 4
  • 1/8

    500 g zeleného chřestu omyjeme, odřízneme dřevnaté konce a nakrájíme na 1 cm dlouhé kousky. (Pro hezčí tvar nekrájíme kolmo, ale úhlopříčně, výsledné kousky jsou tenčí).

    Chřestové rizoto s medvědím česnekem – recept krok 1
  • 2/8

    Ve vyšší pánvi (budeme potřebovat i poklici) rozpustíme 40 g másla (polovinu), na kterém orestujeme 2 šalotky nakrájené na drobno, než zesklovatí.

    Chřestové rizoto s medvědím česnekem – recept krok 2
  • Recept týdne:
    Jak získat sáček koření "Česnek medvědí" k objednávce zdarma?

    Vložit do košíku za 0 Kč

    Platí do neděle 21. dubna 2024

  • 3/8

    Přidáme 250 g kulatozrnné rýže (Arborio), promícháme a cca 4 minuty restujeme.

    Chřestové rizoto s medvědím česnekem – recept krok 3
  • 4/8

    Přilijeme 100 ml suchého bílého vína, které necháme za stálého míchání odpařit.

    Chřestové rizoto s medvědím česnekem – recept krok 4
  • 5/8

    Přilijeme 1 litr neslaného horkého kuřecího vývaru a za občasného promíchání lehce provaříme (10 minut, bez poklice).

    Chřestové rizoto s medvědím česnekem – recept krok 5
  • 6/8

    Přidáme kousky chřestu, ½ lžičky soli, ¼ lžičky černého mletého pepře a na mírném ohni necháme bez poklice, za občasného promíchání, lehce probublávat dalších 10 minut.

    Chřestové rizoto s medvědím česnekem – recept krok 6
  • 7/8

    Vmícháme druhou polovinu (40 g) másla, 100 g nastrouhaného parmazánu, nastrouhanou kůru z 1 bio citrónu a 2 vrchovaté lžičky sušeného (nebo 1 hrst čerstvého, jemně nasekaného) medvědího česneku a dokonale promícháme.

    Chřestové rizoto s medvědím česnekem – recept krok 7
  • 8/8

    Rizoto necháme 5 minut pod poklicí odstát a podáváme.

    Chřestové rizoto s medvědím česnekem – recept krok 8

Chtěli byste se o recept podělit se svými blízkými?

Váš nákupní košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Koření do něj můžete přidat v sekci e-shop
Mezisoučet
0 Kč
Nákupní košík