Nádherná chuť a vůně kmínu bez viditelných semínek
Číst více Vybrat balení„Čína“ se zelím
VytisknoutCHOP SUEY
Mletá směs na přípravu čínského pokrmu, který je součástí mezinárodní kuchyně (směs kuřecího masa, různých druhů zeleniny, hub, nudlí a rýže nebo brambor).
Její hlavní složky jsou kurkuma a zázvor, dále pak obsahuje cibuli, citrónovou kůru, koření pěti vůní, chilli, hroznový cukr a sůl (28 %).
Směs můžeme použít i na přípravu pokrmů jiných typů čínské nebo orientální kuchyně a to hlavně tam, kde se jako základ využívá kurkuma. Skvěle chutná v pokrmech z jater.
Typické použití pro tuto směs je recept na :
„ČÍNA“ SE ZELÍM
400 – 600 g libového vepřového (nebo kuřecího) masa nakrájíme přes vlákno na tenké nudličky. Přendáme do misky a smícháme se 2 bílky a lžící solamylu.
Asi 1/2 menší hlávky zelí (do 1 kg) bez košťálu a silných žeber nakrájíme na jemné nudličky a osmažíme na 4 lžících oleje v pánvi (asi 8 minut – zelí musí zůstat polosyrové). Ihned zpočátku zelí okořeníme 1 lžičkou mletého kmínu a osolíme ( 1 – 2 lžičky ), aby pustilo vodu a rychleji změklo.
Na druhé pánvi na 4 lžících oleje osmažíme na prudkém ohni připravené maso, až zbělá. Přidáme 1 vrchovatou lžičku směsi koření „Chop suey“ a 3 – 5 lžic sojové omáčky. Dobře promícháme.
Když je zelí i maso hotové, smícháme obsah obou pánví, přidáme nakrájený pórek a 4 – 6 lžic octa.
Směs prohřejeme, promícháme a dle chuti dosolíme.
Podáváme ihned po přípravě s rýží, brambory či tmavým chlebem.
Použité suroviny na 4 porce :
400 – 600 g libového vepřového (nebo kuřecího) masa, 2 bílky, solamyl, 1/2 hlávky menšího zelí, mletý kmín, sůl, olej na smažení, směs koření „Chop suey“, sojová omáčka, pórek (asi 150 g), ocet
přílohy :
rýže, tmavý chléb, brambory