Směs nejkvalitnější indonéské mleté skořice a třtinového cukru.
Číst více Vybrat baleníIngredience
- 70 g smetany ke šlehání (31%)
- 40 g krupicového cukru
- 100 g másla
- skořicový cukr „od Antonína“
- 200 g kvalitní čokolády (60%)
- cherry (brandy, rum, amaretto)
- 2 - 3 lžíce kvalitního práškového kakaa
- 40 nejmenších papírových košíčků
Čokoládové lanýže se skořicí
Recept na báječný dezert, ale i na výborný dárek.
60 min. | cca 40 ks |
-
1/6
Připravíme se všechny ingredience.
-
2/6
Do menšího hrnce (1-1,5 litru) nalijeme smetanu, přidáme máslo, krupicový cukr, polévkovou lžíci skořicového cukru „od Antonína“ a vše na středním ohni za stálého míchání zahříváme, než se cukr a máslo rozpustí.
-
3/6
Odstavíme z plotny, přidáme na kousky nalámanou čokoládu, dvě lžíce cherry (brandy, rum, amaretto) a mícháme, dokud se čokoláda dokonale nerozpustí.
-
4/6
Necháme vychladnout a uložíme ji do druhého dne do lednice, aby čokoládová hmota dostatečně ztuhla.
-
5/6
Do misky si připravíme 3 lžíce prosátého kvalitního kakaa (bez hrudek). Ztuhlou čokoládovou směs vyndáme z lednice a lžičkou vykrajujeme hrudky, které prsty druhé ruky rychle a lehce vytvarujeme (zaoblíme hrany) do tvaru lanýže a ihned položíme do misky s kakaem.
-
6/6
Lehkým třesením miskou obalíme lanýže v kakau, poklepem odstraníme přebytečné kakao a hotový lanýž vložíme do papírového košíčku. Až do spotřeby uchováváme v lednici.