Ingredience

Použité suroviny na 4 porce:

  • 200 g velkozrnné čočky
  • 100 g nakládaných malých kukuřic
  • 100 g balkánského sýra
  • 60 ml olivového oleje
  • směs koření Chimichuri
  • malá zakysaná smetana (200 ml)
  • 1 limetka
  • sůl

Použité koření:

Chimichuri

Argentinská směs na hovězí steaky a zeleninové saláty.

Číst více Vybrat balení

Ctiradův čočkový salát

Vytisknout


Svěží jarní salát, který vás překvapí svou skvělou chutí a je nabitý bílkovinami.

15 min. příprava
+ vaření čočky dle návodu
1 hod. v lednici
4
  • 1/4

    Uvaříme doměkka 200 g velkozrnné čočky (podle návodu na obalu) a necháme vychladnout.

    Ctiradův čočkový salát – recept krok 1
  • 2/4

    Přidáme 100 g nakládaných malých kukuřic nakrájených na kolečka, nadrobno nakrájenou 1/4 pórku (cca 6–10 cm), 100 g nadrobno nakrájeného balkánského sýra, 1 vrchovatou lžíci směsi koření Chimichuri, 200 ml zakysané smetany, 60 ml dobrého olivového oleje a vše dokonale promícháme.

    Ctiradův čočkový salát – recept krok 2
  • 3/4

    Dle chuti lehce dosolíme (opatrně, balkánský sýr je většinou dost slaný) a necháme v lednici alespoň hodinu uležet, pokapeme šťávou z limetky a ozdobíme tenkým plátkem limetky.

    Ctiradův čočkový salát – recept krok 3
  • 4/4

    Podáváme buď samotný nebo s dobrým čerstvým pečivem (bagetou nebo ciabattou). Rovněž je vhodný jako příloha ke kuřecímu grilovanému masu.

    Ctiradův čočkový salát – recept krok 4

Chtěli byste se o recept podělit se svými blízkými?

Váš nákupní košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Koření do něj můžete přidat v sekci e-shop
Mezisoučet
0 Kč
Nákupní košík