Ingredience

Použité suroviny na 4-6 porcí:

lžíce – rovná polévková lžíce
lžička – rovná čajová lžička

  • 500 g cukety bez měkké dužniny a semen
  • 1 velká červená cibule
  • 2 nadrobno nasekané stroužky česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžičky soli
  • 2 lžíce tekutého medu
  • 1 červená paprika
  • 120 g čerstvého listového špenátu
  • 3 rajčata na krájená na 1 cm kostky
  • 200 g sýru feta nakrájeného na 1 cm kostky
  • 5 vajec
  • ½–1 lžička Chilli drcené od Antonína (dle chuti)
  • 75 ml smetany
  • 2 lžičky nadrobno nasekaného čerstvého tymiánu
  • 1 lžíce Sušených rajčat od Antonína
  • ½ lžičky čerstvě namletého černého pepře

Použité koření:

Sušená rajčata

Krásně aromatické a sladké kousky sušených rajčat.

Číst více Vybrat balení

Chilli drcené

Jemně pálivé chilli do mlýnků nebo kořenících směsí.

Číst více Vybrat balení

Tymián

Oblíbený do luštěnin, středomořské kuchyně, na ryby, nádherně zelený a voňavý

Číst více Vybrat balení

Cuketová Frittata

Vytisknout


Dnešní pikantní a lehce pálivý recept vám může pomoci s rozhodováním, co udělat s letošní úrodou cuket a další zeleniny.

60 min. 4-6
  • 1/8

    Předehřejeme troubu na 200°C.


  • 2/8

    500 g cukety bez měkké dužniny a semen spolu s cibulí a paprikou nakrájíme na 1 cm kostky a v misce promícháme spolu s 1 lžící olivového oleje, ½ lžičky čerstvě namletého pepře, ½ lžičky soli a 2 lžíce tekutého medu.

    Cuketová Frittata – recept krok 2
  • 3/8

    Pečeme v troubě na pečícím papíru 20-30 minut, dokud cibule s cuketou nezměknou a med nezkaramelizuje.

    Cuketová Frittata – recept krok 3
  • 4/8

    Na větší pánvi s vyššími okraji (budeme potřebovat i poklici) necháme rozehřát 1 lžíce olivového oleje, na kterém krátce (cca 30 vteřin) orestujeme nadrobno nasekaný česnek.

    Cuketová Frittata – recept krok 4
  • 5/8

    Přidáme na 1 cm kostky nakrájená 3 rajčata a 200 g feta sýra, 75 ml smetany, 120 g na kusy natrhaného čerstvého špenátu, drcené chilli dle chuti, 2 lžičky nadrobno nasekaného čerstvého tymiánu a 1 lžíce sušených rajčat. Promícháme, přiklopíme poklicí a 2-3 minuty necháme změknout.

    Cuketová Frittata – recept krok 5
  • 6/8

    Přisypeme v troubě upečenou cuketovou směs, promícháme, přilijeme 5 vajec rozšlehaných s ½ lžičky soli.

    Cuketová Frittata - recept krok 6
  • 7/8

    Na mírném ohni pečeme, dokud se frittata nenafoukne a vajíčko nezezlátne (cca 20-30 minut). Pokud je frittata moc vysoká (více jak 2 cm), doporučujeme rozdělit obsah na 2 pánve nebo ji upéci na pánvi v troubě (také 20-30 minut), která je stejně předehřátá na 200 °C.

    Cuketová Frittata – recept krok 7
  • 8/8

    Podáváme na talíři samotnou, s natrhaným listovým salátem, vařeným bramborem nebo pečivem.

    Cuketová Frittata – recept krok 8

Chtěli byste se o recept podělit se svými blízkými?

Váš nákupní košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Koření do něj můžete přidat v sekci e-shop
Mezisoučet
0 Kč
Nákupní košík