Na bramboráky, ale i do bramboračky.
Číst více Vybrat baleníIngredience
Použité suroviny na 4 porce:
- 0,5 kg oloupané cukety
- 300 g tvrdého sýra
- 300 g polohrubé mouky
- 300 g uzeného masa nebo anglické slaniny
- 150 ml oleje
- 1 velká nebo 2 menší červené papriky
- 2 rajčata
- 4 vejce
- 1 prášek do pečiva
- směs koření „Bramborák“
- strouhanka na vysypání formy
- olej nebo tuk na vymazání formy
Přílohy:
- bramboračka, uzené se zelím
Cuketová nádivka
Jednoduchý recept na zpracování cukety.
20 min. příprava 40 min. pečení |
4 |
-
1/7
Připravíme si všechny ingredience.
-
2/7
0,5 kg oloupané a semen zbavené cukety spolu se sýrem nahrubo nastrouháme. Uzené maso, papriky a rajčata nakrájíme na menší kostičky.
-
3/7
Vše dáme do větší mísy, zasypeme moukou smíchanou s práškem do pečiva a celým sáčkem koření „Bramborák“ a lehce promícháme. Poté ke směsi přidáme olej a rozšlehaná vejce a vše znovu dokonale vařečkou promícháme. (Nedoporučujeme ruční šlehač, protože by zmizela struktura nádivky.)
-
4/7
Dle chuti dosolíme (většinou není nutné) a přidáme česnek (kdo má rád výraznější česnekovou chuť). Kdo rád ostřejší může přidat 2-3 lžičky drcených papriček jalapeno od Antonína. A opět promícháme.
-
5/7
Vymažeme hlubší plech nebo 2 koláčové (dortové) formy olejem (sádlem), vysypeme strouhankou (aby se nádivka nepřichytila) a obsah mísy rovnoměrně na plech nebo do formy rozetřeme.
-
6/7
Rozpálíme troubu na 200°C a nádivku pečeme cca 40min., než dostane zlatohnědou kůrku.
-
7/7
Nádivku z cukety podáváme samotnou nebo jako přílohu k uzenému masu se zelím, výborná je i k bramboračce.