Velice aromatická francouzská směs bylin a levandule
Číst více Vybrat baleníIngredience
Použité suroviny na 4 porce:
- 1-2 mladé cukety (průměr do 4 cm)
- 80 g krémového sýra (Philadelphia, lučina…)
- 1 menší stroužek česneku
- 50 g sušené (prosciutto crudo) nebo dušené šunky
- 1 lžička směsi Provensálská
- sůl dle chuti
- pepř
- olivový olej
- párátka nebo stébla pažitky
- variabilně: lístky bazalky, sušená rajčata
- příloha: opečená bageta
Cuketové rolky
Dnešní recept na lehkou svačinku, předkrm nebo večeři s využitím provensálských bylinek bude chutnat dětem i dospělým.
![]() |
![]() |
30 min. příprava 10 min. grilování |
4 |
-
1/5
Mladou cuketu (průměr do 4 cm) omyjeme a nakrájíme podélně na dlouhé tenké (cca 3 mm) plátky, které osolíme a necháme cca 15 minut „vypotit“.
-
2/5
Poté plátky potřeme olejem a zlehka ogrilujeme nebo opečeme na pánvi.
-
3/5
Mezitím v misce smícháme 80 g krémového sýra (philadelphia, lučina, ...) s 1 lžíci směsi Provensálská, špetkou soli a 1 utřeným stroužkem česneku, směs dokonale promícháme a necháme cca 15 minut propojit chutě (koření nasaje vodu).
-
4/5
Na opečené plátky cukety položíme vždy půl plátku sušené nebo dušené šunky, potřeme slabou vrstvou sýrové směsi a vše srolujeme do rolky, kterou zajistíme párátkem nebo svážeme stéblem pažitky.
-
5/5
Podáváme, ideálně ještě teplé, na talíři pokapané olivovým olejem, ozdobené lístky bazalky nebo nasekanými sušenými rajčaty samotné nebo s pečivem.
Jak získat sáček koření "Provensálská" k objednávce zdarma?
Vložit do košíku za 0 Kč
Platí do neděle 12. září 2021