Išlské dortíky podle Antonína

Vytisknout
Išlské dortíky podle Antonína

Použité koření:

Voňavé pečení s vanilkou

Vyladěná směs na sladké pečení s 5% pravé Bourbonské vanilky.

Číst více Vybrat balení

VOŇAVÉ PEČENÍ S VANILKOU

Sladce vonící směs do pečiva a dezertů z pravé vanilky. Hodí se do čajového pečiva, krémů, sladkých omáček i ovocných zákusků. Obsahuje pomerančovou a citrónovou kůru, mletou vanilku, kardamom, skořici a cukr.

Tento recept je vhodný jako vánoční cukroví, nebo jako zákusek k příjemnému posezení s přáteli.

IŠLSKÉ DORTÍKY PODLE ANTONÍNA

Těsto vypracujeme z 210 g prosáté polohrubé mouky, 70 g jemně nastrouhaných nebo umletých lískových oříšků, 70 g moučkového cukru, 150 g změklého másla, 1 lžičky směsi koření "Voňavé pečení s vanilkou", špetky mleté skořice a špetky kypřícího prášku. Připravené těsto odložíme asi na půl hodiny do chladna. Mezi dvěma mikroténovými fóliemi vyválíme 3 mm silný plát a vykrajujeme kolečka o průměru 3 cm. Kolečka vložíme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě na 175°C zhruba 6 minut. Poté necháme upečená kolečka vychladnout.

Vanilkový krém uvaříme ze 1/4 litru mléka a 1 balíčku vanilkového pudinku. Do horkého pudinku vmícháme 2 lžičky "Vanilkového cukru“ od Antonína a 70 g másla. Krém necháme vychladnout.

Slepujeme vždy tři upečená kolečka k sobě: nejdříve spojíme dvě kolečka rybízovou marmeládou, poté pokapeme rumem, potřeme vanilkovým krémem a spojíme se třetím kolečkem.

Na závěr přelijeme slepená kolečka rozehřátou čokoládovou polevou (100 g čokolády na vaření a 50 g ztuženého tuku) a můžeme různě dozdobit: sekanými oříšky, mandlemi nebo jiným prodávaným sladkým zdobením. (Z uvedeného množství je asi 30 slepených dortíků.)

Použité suroviny na těsto:

210 g polohrubé mouky, 70 g strouhaných nebo mletých lískových oříšků, 70 g moučkového cukru, 150 g másla, 1 lžička směsi "Voňavé pečení s vanilkou", špetka mleté skořice od Antonína, špetka kypřícího prášku do pečiva

Vanilkový krém:

1 balíček vanilkového pudinku, 1/4 litru mléka, 70 g másla, 2 lžičky "Vanilkového cukru“ od Antonína (z pravé vanilky!)

Čokoládová poleva se zdobením:

100 g čokolády na vaření, 50 g ztuženého tuku (např. omega), sekané ořechy, mandle nebo různé jiné sladké zdobení, rybízová marmeláda na plnění, trošku rumu

Váš nákupní košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Koření do něj můžete přidat v sekci e-shop
Mezisoučet
0 Kč
Nákupní košík