Ingredience

Použité suroviny na 4 porce:

lžíce – rovná polévková lžíce
lžička – rovná čajová lžička

Na celý recept budeme potřebovat 1 menší dýni hokkaido (cca 1 kg).

Na noky:

  • 1/2 dýně hokkaido (cca 250-300g bez semen)
  • 300 g brambor
  • 100 g polohrubé mouky
  • 100-150 g hladké mouky
  • 1 vejce
  • 1 lžička směsi koření Dýňové koření od Antonína
  • 1 lžička soli

Na omáčku:

  • Zbytek z dýně hokkaido (cca 250-300g bez semen)
  • 1 větší, nadrobno nakrájená cibule
  • 100 g nadrobno nakrájené slaniny (nebo uzeného šmakouna ve vege variantě)
  • 3 stroužky česneku
  • 1 kapie
  • 2 lžičky Dýňového koření od Antonína
  • chilli dle chuti
  • sůl dle chuti
  • 6 lžic oleje na smažení
  • 50 g jemně nastrouhaného parmazánu

Použité koření:

Dýňové koření (Pumpkin Spice)

K přípravě polévek, sirupů, moučníků a koláčů z dýně.

Číst více Vybrat balení

Dýňové gnocchi s restovanou dýní hokkaido

Vytisknout


V dnešním receptu vám ukážeme zpracování celé menší dýně Hokkaido s využitím „Dýňového koření“ v Antonínově variaci na tradiční italský pokrm.

60 min. příprava 4
  • 1/9

    Nejlépe den předem si uvaříme 300 g brambor ve slupce a v troubě na pečícím papíru upečeme (180°C, 60 minut, rozpůlenou stranou dolů) ½ očistěné dýně Hokkaido bez semen a necháme vychladnout (druhou půlku uschováme v chladu - pokračování receptu).

    Dýňové gnocchi s restovanou dýní hokkaido – recept krok 1
  • 2/9

    Brambory a dýni nastrouháme na jemném struhadle nebo prolisujeme lisem na brambory. V 5 – ti litrovém hrnci dáme vařit 3 litry vody s 1 lžičkou soli.

    Dýňové gnocchi s restovanou dýní hokkaido – recept krok 2
  • 3/9

    V hnětací míse smícháme nastrouhanou dýni a brambory se 100 g hladké a 100 g polohrubé mouky, 1 vajíčkem, 1 lžičkou dýňového koření a 1 lžičkou soli a vypracujeme měkké, nelepivé těsto (pokud se lepí, přidáme více hladké mouky- pracujeme co nejrychleji, dýňové těsto má sklon k měknutí).

    Dýňové gnocchi s restovanou dýní hokkaido – recept krok 3
  • 4/9

    Na pomoučněné desce z těsta vyválíme váleček o průměru cca 1,5 – 2 cm, ze kterého krájíme cca 1 cm dlouhé noky. Lehce je poprášíme hladkou moukou, aby se neslepily.

    Dýňové gnocchi s restovanou dýní hokkaido – recept krok 4
  • 5/9

    Najednou je vhodíme do vroucí vody, lehce promícháme a vaříme cca 10 minut (po 7 minutách jeden rozkrojíme a zkontrolujeme, zda již je vařený). Poté je vylovíme a uschováme v teple.

    Dýňové gnocchi s restovanou dýní hokkaido – recept krok 5
  • 6/9

    Ve větší, vysoké pánvi na 6 lžících oleje necháme zesklovatět 100 g nadrobno nakrájené anglické slaniny a 1 větší, nadrobno nakrájenou cibuli.

    Dýňové gnocchi s restovanou dýní hokkaido – recept krok 6
  • 7/9

    Přisypeme 1 lžičku dýňového koření, špetku chilli, 2 stroužky prolisovaného česneku a necháme 1 minutu rozvonět.

    Dýňové gnocchi s restovanou dýní hokkaido – recept krok 7
  • 8/9

    Přidáme druhou polovinu dýně a kapii nakrájené na cca 1 cm kostky, na 1 lžičku soli a vše dozlatova orestujeme (cca 8 minut).

    Dýňové gnocchi s restovanou dýní hokkaido – recept krok 8
  • 9/9

    Přidáme hotové noky, 25 g parmazánu, promícháme a 2 minuty prohříváme. Podáváme na teplém talíři posypané jemně nastrouhaným parmazánem.

    Dýňové gnocchi s restovanou dýní hokkaido – recept krok 9

Chtěli byste se o recept podělit se svými blízkými?

Váš nákupní košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Koření do něj můžete přidat v sekci e-shop
Mezisoučet
0 Kč
Nákupní košík