Ingredience

Použité suroviny na 4 porce:

  • 700 g čerstvé tresky nebo halibuta
  • 4 velké brambory
  • hladká mouka na obalení
  • sůl, pepř černý mletý dle chuti
  • 1 l oleje na osmažení

Na těstíčko:

Fish and chips

Vytisknout


Když se řekne britský street food, každý si okamžitě vybaví fish and chips. Vyzkoušejte Antonínovu verzi s paprikou a domácími bramborovými lupínky.

30 min. příprava
15 min. smažení
4
  • 1/11

    4 velké brambory oloupeme, nakrájíme na 0,5 cm plátky a vložíme do mísy se studenou vodou.

    Fish and chips – recept krok 1
  • 2/11

    700 g čerstvé tresky nebo halibuta nakrájíme na 1 cm silné řízky, papírovou utěrkou dokonale osušíme a z obou stran dle chuti lehce osolíme a opepříme.

    Fish and chips – recept krok 2
  • 3/11

    Ve fritéze nebo hrnci (musí v něm být alespoň 2 cm oleje) rozpálíme olej na cca 160 °C (6. stupeň z 9), plátky brambor osušíme a cca 3 minuty smažíme.

    Fish and chips – recept krok 3
  • 4/11

    Poté je vyjmeme z oleje a necháme lehce zchladnout.

    Fish and chips – recept krok 4
  • 5/11

    Připravíme si těstíčko na obalení ryby z 300 ml velmi studeného piva, 150 g hladké mouky, z 1 lžičky papriky sladké maďarské a 1 lžičky soli.

    Fish and chips – recept krok 5
  • 6/11

    V míse vše rozšleháme.

    Fish and chips – recept krok 6
  • 7/11

    Zvýšíme teplotu oleje na cca 200 °C (8. stupeň z 9) a v něm cca 3 minuty opékáme zchladlé bramborové chipsy dozlatova.

    Fish and chips – recept krok 7
  • 8/11

    Než jsou hotové, obalíme všechny rybí řízky v hladké mouce a vložíme je do připraveného těstíčka.

    Fish and chips – recept krok 8
  • 9/11

    Hotové chipsy vyjmeme z oleje a necháme v papírové utěrce okapat.

    Fish and chips – recept krok 9
  • 10/11

    Rybí řízky v těstíčku opatrně vložíme do rozpáleného oleje po chipsech a cca 5-8 minut smažíme do zlatova.

    Fish and chips – recept krok 10
  • 11/11

    V papírové utěrce je necháme okapat a ihned spolu s lehce osolenými chipsy a tatarkou ihned podáváme.

    Fish and chips – recept krok 11

Chtěli byste se o recept podělit se svými blízkými?

Váš nákupní košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Koření do něj můžete přidat v sekci e-shop
Mezisoučet
0 Kč
Nákupní košík