Himalájská sůl s nejkvalitnějšími sušenými bylinkami.
Číst více Vybrat baleníIngredience
Použité suroviny na 4 porce:
- 8 vajec
- 100 ml smetany ke šlehání
- 100 g mozzarelly nakrájené na 1 cm kostky
- 50 g najemno nastrouhaného parmazánu
- 8 cherry rajčat
- hrst rukoly nebo pažitky
- 1 lžíce másla nebo olivového oleje
- 1 lžičku kořenící směsi Bylinková sůl
Frittata od Antonína
V receptu s nedávno představenou bylinkovou solí si připravíme Frittatu od Antonína, letní lahodnou a velmi rychlou snídani, svačinku, večeři nebo jen rychlé pohoštění.
40 min. | 4 |
-
1/6
Připravíme si větší pánev vhodnou do trouby a vymažeme ji 1 lžící másla nebo olivového oleje. Předehřejeme troubu na 180 °C.
-
2/6
Rozšleháme 8 vajec spolu s 100 ml smetany ke šlehání, 1 lžičkou bylinkové soli a 50 g jemně nastrouhaného parmazánu.
-
3/6
Do směsi vmícháme hrst lístků rukoly nebo nadrobno nakrájené pažitky
-
4/6
Vše vylijeme na vymazanou pánev a rovnoměrně na celý povrch přidáme 8 rozpůlených cherry rajčat a 100 g mozzarelly nakrájené na 1 cm kostky. Vše jemně zatlačíme do vaječné směsi.
-
5/6
Pečeme při 180 °C cca 20-25 minut, než povrch frittaty zezlátne a nejsou vidět tekutá místa.
-
6/6
Jednotlivé porce podáváme teplé nebo i studené.