Ingredience

Použité suroviny na 4 porce:

  • 8 vajec
  • 100 ml smetany ke šlehání
  • 100 g mozzarelly nakrájené na 1 cm kostky
  • 50 g najemno nastrouhaného parmazánu
  • 8 cherry rajčat
  • hrst rukoly nebo pažitky
  • 1 lžíce másla nebo olivového oleje
  • 1 lžičku kořenící směsi Bylinková sůl

Použité koření:

Bylinková sůl

Himalájská sůl s nejkvalitnějšími sušenými bylinkami.

Číst více Vybrat balení

Frittata od Antonína

Vytisknout


V receptu s novinkou – bylinkovou solí – si připravíme Frittatu od Antonína, letní lahodnou a velmi rychlou snídani, svačinku, večeři nebo jen rychlé pohoštění.

40 min. 4
  • 1/6

    Připravíme si větší pánev vhodnou do trouby a vymažeme ji 1 lžící másla nebo olivového oleje. Předehřejeme troubu na 180 °C.

    Frittata od Antonína – recept krok 1
  • 2/6

    Rozšleháme 8 vajec spolu s 100 ml smetany ke šlehání, 1 lžičkou bylinkové soli a 50 g jemně nastrouhaného parmazánu.

    Frittata od Antonína – recept krok 2
  • 3/6

    Do směsi vmícháme hrst lístků rukoly nebo nadrobno nakrájené pažitky

    Frittata od Antonína – recept krok 3
  • 4/6

    Vše vylijeme na vymazanou pánev a rovnoměrně na celý povrch přidáme 8 rozpůlených cherry rajčat a 100 g mozzarelly nakrájené na 1 cm kostky. Vše jemně zatlačíme do vaječné směsi.

    Frittata od Antonína – recept krok 4
  • 5/6

    Pečeme při 180 °C cca 20-25 minut, než povrch frittaty zezlátne a nejsou vidět tekutá místa.

    Frittata od Antonína – recept krok 5
  • 6/6

    Jednotlivé porce podáváme teplé nebo i studené.

    Frittata od Antonína – recept krok 6

Chtěli byste se o recept podělit se svými blízkými?

Váš nákupní košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Koření do něj můžete přidat v sekci e-shop
Mezisoučet
0 Kč
Nákupní košík