Ingredience

Použité suroviny na 4 porce (1 litr):

  • 500 g zralých sladkých rajčat (buď masitá, ale nejlépe cherry)
  • 1 malá salátová okurka (100 g)
  • 1/2 červené kapie (50 g)
  • 1 menší šalotka (25 g)
  • 1 stroužek česneku
  • 1,5 lžíce bílého vinného octa (15 ml)
  • 3 lžíce extra virgin olivového oleje (25 ml)
  • ½ lžičky Pepř černý mletý
  • ½ lžičky soli (dle chuti)
  • hrst lístků čerstvé bazalky
  • 200 ml studené vody
  • Na ozdobení: Nadrobno nakrájené kousky rajčete a plátek okurky spolu s lístkem bazalky
  • 1 ks bílého toustového chleba (lze vynechat)

Použité koření:

Pepř černý mletý

Z celých kuliček, pro udržení aroma je před mletím podchlazovaný

Číst více Vybrat balení

Gaspacho

Vytisknout


Osvěžující španělská studená polévka z horké Andaluzie.

15 min. příprava
30 min. chlazení
4 (1 litr)
  • 1/4

    Omyjeme zeleninu, oloupeme a rozčtvrtíme cibuli, oloupeme a nahrubo nakrájíme okurku, červenou kapii rozpůlíme a zbavíme jader, oloupeme 2 stroužky česneku, rozpůlíme rajčata a vše dáme do silného mixéru.

    Gazpacho – recept krok 1
  • 2/4

    Přidáme 15 ml bílého vinného octa, 25 ml extra virgin olivového oleje, ½ lžičky mletého černého pepře, ½ lžičky soli (dle chuti), hrst lístků čerstvé bazalky, 1 ks bílého toustového chleba (lze vynechat), 200 ml studené vody.

    Gazpacho – recept krok 2
  • 3/4

    Vše rozmixujeme do hladka (cca 1 minutu na nejvyšší výkon). Můžeme ještě přecedit, ale není to nutné.

    Gazpacho – recept krok 3
  • 4/4

    Dáme na 30 minut do lednice vychladit a podáváme na vychlazeném talíři, v hrnku nebo sklenici ozdobené nadrobno nakrájenými kousky rajčete, plátkem okurky a lístkem bazalky.

    Gazpacho – recept krok 4

Chtěli byste se o recept podělit se svými blízkými?

Váš nákupní košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Koření do něj můžete přidat v sekci e-shop
Mezisoučet
0 Kč
Nákupní košík