indická směs ostřejší chuti na pečení, smažení a grilování drůbeže
Číst více Vybrat baleníIngredience
Použité suroviny na 4 porce:
- 600 g kuřecích nebo krůtích prsou (stehenních řízků)
- 1 lžíce olivového oleje
- směs koření Meat másala
- sůl
- 250 ml bílého jogurtu
- 1 střední cibule
- dva stroužky česneku
- Příloha: pečivo (čapátí), zeleninové saláty, brambory, rýže
Grilovaná kuřecí prsíčka po indicku
V dnešním receptu vám přinášíme Antonínovu variaci indického grilování, při kterém maso získá vynikající, mírně pikantní chuť a zůstane nádherně šťavnaté.
![]() |
![]() |
20 min. příprava 10 min. grilování |
4 |
-
1/4
Připravíme si marinádu smícháním 250 ml bílého jogurtu, jemně nakrájené 1 střední cibule, dvou stroužků prolisovaného česneku, 1 lžíce olivového oleje, 1 ½ lžíce kořenící směsi "Meat másala" a 1 ½ lžičky soli.
-
2/4
Do této směsi vložíme 600 g lehce naklepaných kuřecích prsou a necháme je přes noc marinovat.
-
3/4
Před grilováním lehce otřeme marinádu a pokládáme je rovnou na rozpálený gril a z obou stran pěkně opečeme.
-
4/4
Podáváme se zeleninovými saláty a pečivem (čapátí), různými chutney nebo s rýží či brambory.