Ingredience

Použité suroviny na 4 porce:

  • 600 g kuřecích nebo krůtích prsou (stehenních řízků)
  • 1 lžíce olivového oleje
  • směs koření Meat másala
  • sůl
  • 250 ml bílého jogurtu
  • 1 střední cibule
  • dva stroužky česneku
  • Příloha: pečivo (čapátí), zeleninové saláty, brambory, rýže

Použité koření:

Meat másala

Indická směs ostřejší chuti na pečení, smažení a grilování drůbeže.

Číst více Vybrat balení

Grilovaná kuřecí prsíčka po indicku

Vytisknout


V dnešním receptu vám přinášíme Antonínovu variaci indického grilování, při kterém maso získá vynikající, mírně pikantní chuť a zůstane nádherně šťavnaté.

20 min. příprava
10 min. grilování
4
  • 1/4

    Připravíme si marinádu smícháním 250 ml bílého jogurtu, jemně nakrájené 1 střední cibule, dvou stroužků prolisovaného česneku, 1 lžíce olivového oleje, 1 ½ lžíce kořenící směsi "Meat másala" a 1 ½ lžičky soli.

    Grilovaná kuřecí prsíčka po indicku - recept krok 1
  • 2/4

    Do této směsi vložíme 600 g lehce naklepaných kuřecích prsou a necháme je přes noc marinovat.

    Grilovaná kuřecí prsíčka po indicku - recept krok 2
  • 3/4

    Před grilováním lehce otřeme marinádu a pokládáme je rovnou na rozpálený gril a z obou stran pěkně opečeme.

    Grilovaná kuřecí prsíčka po indicku - recept krok 3
  • 4/4

    Podáváme se zeleninovými saláty a pečivem (čapátí), různými chutney nebo s rýží či brambory.

    Grilovaná kuřecí prsíčka po indicku - recept krok 4

Chtěli byste se o recept podělit se svými blízkými?

Váš nákupní košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Koření do něj můžete přidat v sekci e-shop
Mezisoučet
0 Kč
Nákupní košík