Hejkyho zapečené noky

Vytisknout
Hejkyho zapečené noky

Použité koření:

Salát pikant

Univerzální směs do salátů, polévek, zapékaných pokrmů i kuřecího masa

Číst více Vybrat balení

SALÁT PIKANT

Mírně pikantní směs do polévky, na zeleninové saláty, minutky z kuřecího masa, těstoviny, vaječné a sýrové pokrmy, tvaroh, bramborovou kaši, rýži, pohanku, fazole apod. Směs obsahuje cibuli, petržel, pepř, česnek, papriku a sůl (10 %).

Typické použití pro tuto směs je recept na:

HEJKYHO ZAPEČENÉ NOKY

Dáme vařit 2 litry vody, do které přidáme 1 polévkovou lžíci soli a 2 lžíce oleje. Do vroucí vody vsypeme 500 g chlazených bramborových noků. Jakmile vyplavou na povrch, okamžitě je scedíme, propláchneme studenou vodu a promícháme se lžící oleje.

Opláchnutá kuřecí prsíčka nakrájíme na menší kousky, které promícháme s vrchovatou lžící směsi koření „Salát pikant“. Na pánev dáme 5 lžic oleje a maso ze všech stran opečeme.

Nastrouháme nahrubo 100 gramů nivy a 100 gramů eidamu a promícháme. V míse smícháme osmahnuté maso, vařené noky a 2/3 nastrouhaného sýra. Tuto směs přendáme do pekáčku, zasypeme zbylým strouhaným sýrem a zalijeme 100 ml smetany na šlehání.

Zapékáme v troubě 15 minut při teplotě 200 °C, nebo 5 minut v mikrovlnné troubě.

Voňavé jídlo můžeme podávat rovnou ze zapékacích misek ozdobené kouskem čerstvého salátu a rajského jablíčka.

Použité suroviny na 4 porce:

500 g chlazených bramborových noků „gnocchi“, 100 g sýra nivy, 100 g sýra eidam, 300 g kuřecích prsou, 100 ml smetany na šlehání, olej na smažení, směs koření „Salát pikant“, sůl

přílohy:

čerstvá zelenina

Váš nákupní košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Koření do něj můžete přidat v sekci e-shop
Mezisoučet
0 Kč
Nákupní košík