Univerzální oblíbená směs nejen do salátů a dipů.
Číst více Vybrat baleníHejkyho zapečené noky
VytisknoutSALÁT PIKANT
Mírně pikantní směs do polévky, na zeleninové saláty, minutky z kuřecího masa, těstoviny, vaječné a sýrové pokrmy, tvaroh, bramborovou kaši, rýži, pohanku, fazole apod. Směs obsahuje cibuli, petržel, pepř, česnek, papriku a sůl (10 %).
Typické použití pro tuto směs je recept na:
HEJKYHO ZAPEČENÉ NOKY
Dáme vařit 2 litry vody, do které přidáme 1 polévkovou lžíci soli a 2 lžíce oleje. Do vroucí vody vsypeme 500 g chlazených bramborových noků. Jakmile vyplavou na povrch, okamžitě je scedíme, propláchneme studenou vodu a promícháme se lžící oleje.
Opláchnutá kuřecí prsíčka nakrájíme na menší kousky, které promícháme s vrchovatou lžící směsi koření „Salát pikant“. Na pánev dáme 5 lžic oleje a maso ze všech stran opečeme.
Nastrouháme nahrubo 100 gramů nivy a 100 gramů eidamu a promícháme. V míse smícháme osmahnuté maso, vařené noky a 2/3 nastrouhaného sýra. Tuto směs přendáme do pekáčku, zasypeme zbylým strouhaným sýrem a zalijeme 100 ml smetany na šlehání.
Zapékáme v troubě 15 minut při teplotě 200 °C, nebo 5 minut v mikrovlnné troubě.
Voňavé jídlo můžeme podávat rovnou ze zapékacích misek ozdobené kouskem čerstvého salátu a rajského jablíčka.
Použité suroviny na 4 porce:
500 g chlazených bramborových noků „gnocchi“, 100 g sýra nivy, 100 g sýra eidam, 300 g kuřecích prsou, 100 ml smetany na šlehání, olej na smažení, směs koření „Salát pikant“, sůl
přílohy:
čerstvá zelenina