Jemná směs na přípravu karbanátků a mletých nebo sekaných mas.
Číst více Vybrat baleníIngredience
Použité suroviny na 4-6 porcí:
- 1 žemle (houska)
- 1 dcl mléka
- 1 větší cibule
- 300 g hub
- 150 g vařeného masa nebo uzeniny (lze nahradit masem sójovým)
- sůl
- máslo
- 1 vrchovatá lžička směsi koření „Mletá masa“ od Antonína
- 1 lžíce majoránky
- 1 vejce
- strouhanka
- olej na smažení
Přílohy:
- brambory, bramborová kaše nebo chléb, kyselá okurka
Houbové karbanátky
Výborný recept na zpracování hub.
30 min. | 4-6 |
-
1/5
Připravíme si všechny ingredience.
-
2/5
Žemli si natrháme na kousky a zalijeme mlékem. Necháme rozmočit. Houby si nakrájíme na kousky velké cca 2 x 2 cm a odložíme stranou. Na pánvičce si rozehřejeme máslo a na něm lehce osmažíme cibulku. Přidáme houby nakrájené na kousky a podusíme do měkka.
-
3/5
Připravíme si mlýnek na maso a dobře vymačkanou žemli, podušené houby a uvařené maso (nebo maso sójové) si semeleme. Přidáme 1 vejce, 2 zarovnané lžičky soli, 1 lžíci majoránky, 1 vrchovatou lžičku směsi „Mletá masa“ a vše promícháme.
-
4/5
Pak postupně přidáváme strouhanku a dobře propracujeme. Těsto by se nemělo lepit, nesmí ale být ani příliš tuhé Z těsta pak mokrýma rukama tvarujeme karbanátky. Před smažením je ještě můžeme obalit ve strouhance, budou pak více křupavé.
-
5/5
Na pánvi si rozehřejeme olej a karbanátky zprudka smažíme dozlatova (celkem asi 10 minut).
Jako přílohu podáváme brambory, bramborovou kaši, nebo chléb.