Ingredience

Použité suroviny na 4-6 porcí:

lžíce – rovná polévková lžíce
lžička – rovná čajová lžička

  • 750 g čerstvých tvrdých hub nakrájených na 3 mm plátky
  • 2 střední cibule nakrájené nadrobno
  • 6 stroužků česneku nasekaných nadrobno
  • 1 lžíce směsi Houbové koření
  • 0,5 l silného zeleninového vývaru (nebo 0,5 l vody s 1 lžící směsi Vývar od Antonína)
  • 150 ml sladšího červeného vína
  • 500 g zralých rajčat nasekaných nadrobno
  • 1 červená kapie nakrájená nadrobno
  • 4 lžíce oleje na smažení
  • sůl, pepř a cukr na dochucení

Použité koření:

Houbové koření

Obsahuje 20% pravých hřibů smrkových.

Číst více Vybrat balení

Houbové ragú

Vytisknout


Houbařská sezóna je v plném proudu, rajčata i papriky se červenají na zahrádkách, a proto si v dnešním bezmasém receptu připravíme pokrm s použitím všech darů léta nebo podzimu.

45 min. příprava
60 min. dušení
4-6
  • 1/5

    Ve vyšší pánvi (budeme potřebovat i poklici) rozpálíme olej a necháme zesklovatět 2 střední cibule a 6 stroužků česneku, vše na drobno nakrájené (cca 7 minut)

    Houbové ragú – recept krok 1
  • 2/5

    Přidáme 750 g tvrdých čerstvých hub nakrájených na 3 mm plátky a za občasného promíchání restujeme 20 minut až dostanou nazlátlou barvu.

    Houbové ragú – recept krok 2
  • 3/5

    Přilijeme 0,5 l zeleninového vývaru (např. 1 lžíce směsi „Vývar od Antonína" do 0,5 l vařící vody), 150 ml červeného vína, přidáme 1 lžíci směsi „Houbové koření“, 500 g rajčat a 1 kapii nakrájené na drobno a 2 lžičky soli. Vše dobře promícháme a cca 1 hodinu zvolna za občasného promíchání pod pokličkou dusíme.

    Houbové ragú – recept krok 3
  • 4/5

    Dochutíme pepřem, solí a cukrem (podle chuti) a krátce provaříme.

    Houbové ragú – recept krok 4
  • 5/5

    Podáváme s rýží, bramborovou kaší, pečivem nebo topinkou.

    Houbové ragú – recept krok 5

Chtěli byste se o recept podělit se svými blízkými?

Váš nákupní košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Koření do něj můžete přidat v sekci e-shop
Mezisoučet
0 Kč
Nákupní košík