Obsahuje 20% pravých hřibů smrkových.
Číst více Vybrat baleníIngredience
Použité suroviny na 4-6 porcí:
lžíce – rovná polévková lžíce
lžička – rovná čajová lžička
- 750 g čerstvých tvrdých hub nakrájených na 3 mm plátky
- 2 střední cibule nakrájené nadrobno
- 6 stroužků česneku nasekaných nadrobno
- 1 lžíce směsi Houbové koření
- 0,5 l silného zeleninového vývaru (nebo 0,5 l vody s 1 lžící směsi Vývar od Antonína)
- 150 ml sladšího červeného vína
- 500 g zralých rajčat nasekaných nadrobno
- 1 červená kapie nakrájená nadrobno
- 4 lžíce oleje na smažení
- sůl, pepř a cukr na dochucení
Houbové ragú
Houbařská sezóna je v plném proudu, rajčata i papriky se červenají na zahrádkách, a proto si v dnešním bezmasém receptu připravíme pokrm s použitím všech darů léta nebo podzimu.
45 min. příprava 60 min. dušení |
4-6 |
-
1/5
Ve vyšší pánvi (budeme potřebovat i poklici) rozpálíme olej a necháme zesklovatět 2 střední cibule a 6 stroužků česneku, vše na drobno nakrájené (cca 7 minut)
-
2/5
Přidáme 750 g tvrdých čerstvých hub nakrájených na 3 mm plátky a za občasného promíchání restujeme 20 minut až dostanou nazlátlou barvu.
-
3/5
Přilijeme 0,5 l zeleninového vývaru (např. 1 lžíce směsi „Vývar od Antonína" do 0,5 l vařící vody), 150 ml červeného vína, přidáme 1 lžíci směsi „Houbové koření“, 500 g rajčat a 1 kapii nakrájené na drobno a 2 lžičky soli. Vše dobře promícháme a cca 1 hodinu zvolna za občasného promíchání pod pokličkou dusíme.
-
4/5
Dochutíme pepřem, solí a cukrem (podle chuti) a krátce provaříme.
-
5/5
Podáváme s rýží, bramborovou kaší, pečivem nebo topinkou.