Indická mírně ostrá směs na přípravu masa i zeleniny.
Číst více Vybrat baleníIngredience
Použité suroviny na 4 porce:
lžíce – rovná polévková lžíce
lžička – rovná čajová lžička
- 1 celé kuře (cca 1 kg)
- 200 g bílého jogurtu
- 1 - 2 lžíce směsi koření koření Tandoori Másala
- 2 lžíce másla/ghee
- sůl
Přílohy:
- rýže, chléb, pečivo
- zelenina, ovoce, omáčky apod.
Indické kuřecí čtvrtky tandoori
Typický indický recept na kuře pečené v hliněné peci tandoori.
(pec tandoori v receptu nahrazena římským hrncem)
15 min. příprava 12 hod. marinování 1 hod. pečení |
4 |
-
1/6
Kuře rozdělíme na čtvrtky.
-
2/6
Připravíme marinádu smícháním 200 g bílého jogurtu, 1–2 lžic směsi koření „Tandoori Másala“ a 1 kávové lžičky soli.
-
3/6
Touto směsí potřeme kuřecí čtvrtky a dáme do chladničky přes noc marinovat.
-
4/6
„Římský hrnec“ i s poklicí namočíme na 1 hodinu do studené vody. Kuřecí čtvrtky vložíme i s marinádou do mokrého hrnce a pečeme pod pokličkou při teplotě 220 °C cca 45 minut.
-
5/6
Pokličku z „Římského hrnce“ odklopíme, na každou čtvrtku kuřete položíme slabý plátek másla (ghee) a pečeme ještě cca 15-20 minut dozlatova. Při pečení potíráme marinádou z hrnce. (Pokud nevlastníte „Římský hrnec“, lze tento mírně pikantní a chuťově velmi zajímavý indický pokrm připravit též v pekáčku s pokličkou. Kuřecí čtvrtky musíme nejprve podlít 100 ml vody a během pečení pravidelně podlévat výpekem).
-
6/6
Jako přílohu podáváme rýži (vařenou nebo dušenou s karí a maštěnou máslem/ghee) a dle fantazie různé druhy zeleniny, ovoce, jogurtových omáček, zálivek apod.