Směs nejkvalitnější indonéské mleté skořice a třtinového cukru.
Číst více Vybrat baleníIngredience
- 300 g polohrubé mouky
- 200 g cukru krupice (krystalu)
- 150 ml mléka
- 3 vejce
- 150 ml oleje
- 6 středně velkých jablek
- 1 prášek do pečiva
- směs koření "Skořicový cukr" od Antonína
Jablečný koláč se skořicí
V jednoduchosti je krása. Nadýchaný piškot, jablka a sladká skořicová krusta. Tenhle koláč vás bude bavit.
20 + 40 min pečení | 8 |
-
1/8
Plech (formu na koláč o průměru 30cm) dokonale vymažeme tukem (nejlepší je klasické sádlo – vytvoří křupavou kůrku i zespoda) a vysypeme hrubou moukou.
-
2/8
Oddělíme bílky od žloutků a bílky spolu s krupicovým cukrem vyšleháme v míse dotuha (nesmí téci).
-
3/8
Přidáme žloutky, olej, mléko a pomalu vmícháme do bílků.
-
4/8
Smícháme polohrubou mouku s práškem do pečiva, za stálého míchání přisypeme do těsta a vše dokonale promícháme.
-
5/8
Těsto vlijeme na připravený plech (v případě použití formy na koláč vlijeme pouze polovinu) a špachtlí vyrovnáme povrch.
-
6/8
6 větších jablek zbavíme jádřince a nakrájíme na půlměsíčky (lze je oloupat, ale zbavili bychom se nakyslé chuti slupky).
-
7/8
Do misky vsypeme skořicový cukr od Antonína, jablka v něm obalíme a nahusto je naskládáme na připravené těsto na plechu. Zbytkem skořicového cukru pocukrujeme (nejlépe přes větší síto) celý koláč.
-
8/8
V předehřáté troubě pečeme při 180°C cca 40 min. (pokud je hotový, tak se na špejli zapíchnutou do koláče těsto nenalepí).