Ingredience

Použité suroviny na cca 4-5 porcí:

Na jahody:

  • 750 g zralých jahod
  • 10 g kukuřičného škrobu
  • 10 g kokosového (nebo demerara třtinového) cukru
  • šťáva z ½ menšího citronu
  • 1 lžíce kokosového oleje na vymazání misek

Na drobenku:

  • 50 g jemných ovesných, bezlepkových vloček
  • 100 g kokosové mouky
  • 50 g kokosového (nebo demerara třtinového) cukru
  • 1 rovná lžíce skořicového cukru
  • 30 g strouhaného kokosu
  • 70 g změklého kokosového oleje
  • ¼ lžičky mleté vanilky (volitelné)

Použité koření:

Skořicový cukr

Směs nejkvalitnější indonéské mleté skořice a třtinového cukru.

Číst více Vybrat balení

Jahodový crumble

Vytisknout


Sladkou chuť jahod a křupavého kokosu, ovoněnou špetkou skořice, to vše najdete v našem novém receptu na oblíbený dezert.

40 min. 4-5
  • 1/7

    Připravíme si drobenku. Smícháme 50 g ovesných vloček, 100 g kokosové mouky, 50 g kokosového cukru, 1 rovnou lžíci skořicového cukru, 30 g strouhaného kokosu, 70 g změklého kokosového oleje a prsty vytvoříme drobenku (bude se strukturou podobat hrubé strouhance).

    Jahodový crumble – recept krok 1
  • 2/7

    750 g jahod zbavíme stopek, omyjeme a osušíme. Ve větší misce je pokapeme šťávou z ½ menšího citronu a obalíme směsí 10 g kukuřičného škrobu a 10 g kokosového cukru.

    Jahodový crumble – recept krok 2
  • 3/7

    Předehřejeme troubu na 180 °C.

    bílá
  • 4/7

    Zbylými 10 g kokosového oleje vymažeme 4-5 menších zapékacích misek (průměr 10-12 cm) nebo větších, ale nižších hrníčků.

    Jahodový crumble – recept krok 4
  • 5/7

    Obalené jahody stejnoměrně naskládáme do zapékacích misek a rovnoměrně posypeme vytvořenou drobenkou.

    Jahodový crumble – recept krok 5
  • 6/7

    Pečeme při 180 °C cca 25 minut.

    Jahodový crumble – recept krok 6
  • 7/7

    Podáváme vlažné nebo i studené. Vynikající jsou ovšem i s kopečkem šlehačky nebo oblíbené zmrzliny.

    Jahodový crumble – recept krok 7
  • Tip:

    Místo kokosové můžeme použít i pohankovou, rýžovou nebo mandlovou mouku. Podle toho, co komu chutná.

    A samozřejmě můžeme nahradit kokosovou mouku a ovesné vločky pšeničnou nebo špaldovou moukou, kokosový olej máslem a vytvořit klasickou drobenku. Již to ale nebude bezlepkové a veganské. Pro diabetiky lze cukr nahradit sladidlem erythritolem. A místo jahod můžeme s úspěchem použít maliny, borůvky nebo i rebarboru (u ní ovšem vynecháme citronovou šťávu).

    bílá

Chtěli byste se o recept podělit se svými blízkými?

Váš nákupní košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Koření do něj můžete přidat v sekci e-shop
Mezisoučet
0 Kč
Nákupní košík