Nejpoužívanější odrůda mírně pálivého chilli
Číst více Vybrat baleníIngredience
Použité suroviny na jeden plech:
- 500 g listového těsta
- 1 polévkovou lžíci“ Jalapeno zelené chilli papričky drcené od Antonína“
- 1 polévkovou lžíci "Salát pikant od Antonína"
- 1 měkký tučný tvaroh (250 g)
- 1 smetanový sýr (např. Buko, Philadelphia)
- 100 g anglické slaniny
- 1 vejce
- sůl
Jalapeño taštičky
Vyzkoušejte velice jednoduchý recept na pikantní slanou pochoutku k pivu a vínu.
![]() |
![]() |
30 min. příprava 30 min. pečení |
cca 40 ks 1-2 plechy |
-
1/4
Anglickou slaninu nakrájíme na drobné kostičky a na pánvi do růžova osmažíme, vajíčko našleháme (polovina na náplň a polovina na potření)
-
2/4
Ve větší misce smícháme ingredience na náplň (Jalapeno, Salát pikant, tučný měkký tvaroh, smetanový sýr, slaninu i s výpekem a polovinu rozšlehaného vajíčka) a vše dokonale ručním mixérem našleháme. Podle chuti dosolíme.
-
3/4
Listové těsto na pomoučněném válu rozválíme do tenka (1 mm), vykrájíme kolečka o průměru 8cm, na každé dáme lžičku náplně a ručně nebo formičkou vytvoříme taštičky. Aby se konce dobře přilepily, potíráme je rozšlehaným vajíčkem.
-
4/4
Hotové taštičky naskládáme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme rozšlehaným vajíčkem a pečeme při 180°C do růžova (15 - 20min.)
Podáváme k pivu nebo vínu, lze je namáčet v pikantní mexické salse.
Jak získat sáček koření "Jalapeño drcené" k objednávce zdarma?
Vložit do košíku za 0 Kč
Platí do neděle 7. října 2018