Ingredience

Použité suroviny na jeden plech:

  • 500 g listového těsta
  • 1 polévkovou lžíci“ Jalapeno zelené chilli papričky drcené od Antonína“
  • 1 polévkovou lžíci "Salát pikant od Antonína"
  • 1 měkký tučný tvaroh (250 g)
  • 1 smetanový sýr (např. Buko, Philadelphia)
  • 100 g anglické slaniny
  • 1 vejce
  • sůl

Použité koření:

Chilli Jalapeno drcené

Nejpoužívanější odrůda chilli, mírně pálivé

Číst více Vybrat balení

Jalapeño taštičky

Vytisknout


Vyzkoušejte velice jednoduchý recept na pikantní slanou pochoutku k pivu a vínu.

30 min. příprava
30 min. pečení
cca 40 ks
1-2 plechy
  • 1/4

    Anglickou slaninu nakrájíme na drobné kostičky a na pánvi do růžova osmažíme, vajíčko našleháme (polovina na náplň a polovina na potření)

    Jalapeño taštičky – recept krok 1
  • 2/4

    Ve větší misce smícháme ingredience na náplň (Jalapeno, Salát pikant, tučný měkký tvaroh, smetanový sýr, slaninu i s výpekem a polovinu rozšlehaného vajíčka) a vše dokonale ručním mixérem našleháme. Podle chuti dosolíme.

    Jalapeño taštičky – recept krok 2
  • Recept týdne:
    Jak získat sáček koření "Jalapeño drcené" k objednávce zdarma?

    Vložit do košíku za 0 Kč

    Platí do neděle 7. října 2018

  • 3/4

    Listové těsto na pomoučněném válu rozválíme do tenka (1 mm), vykrájíme kolečka o průměru 8cm, na každé dáme lžičku náplně a ručně nebo formičkou vytvoříme taštičky. Aby se konce dobře přilepily, potíráme je rozšlehaným vajíčkem.

    Jalapeño taštičky – recept krok 3
  • 4/4

    Hotové taštičky naskládáme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme rozšlehaným vajíčkem a pečeme při 180°C do růžova (15 - 20min.)

    Podáváme k pivu nebo vínu, lze je namáčet v pikantní mexické salse.

    Jalapeño taštičky – recept krok 4

Chtěli byste se o recept podělit se svými blízkými?

Váš nákupní košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Koření do něj můžete přidat v sekci e-shop
Mezisoučet
0 Kč
Nákupní košík