Jalapeno taštičky

Vytisknout
Jalapeno taštičky

Použité koření:

Salát pikant

Univerzální oblíbená směs nejen do salátů a dipů.

Číst více Vybrat balení

Jalapeno

Zelená odrůda Jalapeno (Capsicum frutescens) pochází původně z Mexika, městečka Jalapa Enriquez ve státě Veracruz. Patří mezi mírně pálivé s pálivostí mezi 8.000-10.000 SHU se specifickou chutí. Používají se samostatně i do směsí, koření se jimi guláše, mexická a čínská jídla, tvarohové a sýrové pomazánky a náplně, zeleninové saláty.

Jalapeno patří k nejpoužívanější odrůdě chilli papriček. Vyzkoušejte velice jednoduchý recept na pikantní slanou pochoutku k pivu a vínu

Jalapeno taštičky

Anglickou slaninu nakrájíme na drobné kostičky a na pánvi do růžova osmažíme. Rozklepneme vajíčko a metličkou našleháme. Polovinu spotřebujeme do náplně a polovinu na potření taštiček.

Ve větší misce smícháme ingredience na náplň (Jalapeno, Salát Pikant, tučný měkký tvaroh, smetanový sýr, slaninu i s výpekem a polovinu rozšlehaného vajíčka) a vše dokonale ručním mixérem našleháme. Podle chuti dosolíme.

Listové těsto na pomoučněném válu rozválíme do tenka (1mm), vykrájíme kolečka o průměru 8cm, na každé dáme lžičku náplně a ručně nebo formičkou vytvoříme taštičky. Aby se konce dobře přilepily, potíráme je rozšlehaným vajíčkem. Hotové taštičky naskládáme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme rozšlehaným vajíčkem a pečeme při 180°C do růžova (15-20min.)

Použité suroviny:

  • 500g listového těsta
  • 1 polévkovou lžíci “Jalapeno zelené chilli papričky drcené od Antonína“
  • 1polévkovou lžíci "Salát Pikant od Antonína"
  • 1měkký tučný tvaroh (250g)
  • 1 smetanový sýr (např. Buko, Philadelphia)
  • 100g anglické slaniny
  • 1 vejce
  • Sůl

Váš nákupní košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Koření do něj můžete přidat v sekci e-shop
Mezisoučet
0 Kč
Nákupní košík