Na čínskou kuchyni, s kurkumou a zázvorem, bez glutamanu.
Číst více Vybrat baleníIngredience
Použité suroviny na 4-6 porcí:
- 500 g kuřecího (nebo libového vepřového) masa
- 2 vejce
- 1 lžíce škrobu
- 2 cibule
- 1 pórek
- 2 zelené papriky
- 100 g zelených fazolových lusků
- 100 g čerstvých žampionů
- 3 stroužky česneku
- 8 lžic oleje na smažení
- 2 lžíce směsi Chop suey
- 5 lžic tmavé sojové omáčky
- 3 lžíce sladkého čínského rýžového vína (Shaoxing) (lze i dezertní nebo bílé portské)
- 2 listy řapíkatého celeru
- 1 lžička chilli (dle chuti)
- sůl dle chuti
Přílohy:
- rýže, čínské nudle
Kuře Chop suey
Vyzkoušejte jeden z nejtradičnějších a velmi rychlých receptů čínské kuchyně - Kuře Chop suey
20 min. příprava 15 min. vaření |
4-6 |
-
1/7
500 g kuřecího (nebo libového vepřového) masa nakrájíme přes vlákno na tenké nudličky 1x1x3 cm, vložíme do misky s marinádou připravenou z 2 rozšlehaných vajec, 1 lžičky soli, 1 lžičky chilli (dle chuti), 1 lžíce směsi Chop suey a 1 lžíce škrobu.
-
2/7
Zatímco se maso marinuje, nakrájíme 2 cibule, 1 pórek, 2 zelené papriky a 2 řapíky celeru na jemné nudličky, 100 g zelených fazolek na 1 cm kousky, 100 g žampionů na tenké plátky a 3 stroužky česneku nadrobno nasekáme.
-
3/7
Na 4 lžících oleje ve wok pánvi zprudka orestujeme naložené maso (cca 3 min.), vyndáme jej cedníkem z pánve a uložíme v teple.
-
4/7
Do pánve přidáme 4 lžíce oleje a zprudka osmažíme 1 lžíci směsi „Chop suey“ (10 vteřin.).
-
5/7
Přidáme cibuli česnek a pórek (3 min), poté papriku, celer a fazolové lusky (3 min.) a nakonec žampiony (2 min.). Vše zprudka uvedený čas restujeme.
-
6/7
K zelenině do pánve přidáme osmažené maso, přilijeme 5 lžic tmavé sójové omáčky, 3 lžíce sladkého rýžového vína, zbytek marinády, promícháme, dle chuti dosolíme (cca 1 lžička soli) a krátce (1 min.) provaříme.
-
7/7
Podáváme ihned po přípravě s rýží nebo čínskými nudlemi.