Kuřecí prsa na bílém pepři

Vytisknout
Kuřecí prsa na bílém pepři

Použité koření:

Pepř bílý mletý

Se specifickou silnou chutí a vůní, má své místo v bílých omáčkách.

Číst více Vybrat balení

PEPŘ BÍLÝ MLETÝ

Bobule pepřovníku černého, které se sklízejí, až jsou zcela zralé (nebo mírně přezrálé), kdy se vnější dužnatá slupka snadno odděluje od bílého středu, se nazývají pepř bílý. Po namočení se vnější vrstva odstraní drcením a třením, bílé zrno se znovu suší a jeho konečná barva je žlutošedá. Chuť a vůně bílého pepře je daleko jemnější, než je tomu u pepře černého. Pepř podporuje trávení, pravděpodobně poněkud stimuluje srdeční činnost, působí močopudně a kladně ovlivňuje metabolismus. Pepř je jedním z nejoblíbenějších kuchyňských koření. Používá se k přípravě masa, polévek, omáček a salátů, v průmyslu konzervárenském, při výrobě uzenin apod. Labužníci pepří zásadně čerstvě utlučeným nebo umletým pepřem, protože je důležitá nejen ostrá chuť, ale i příjemná vůně pepře.

Typické použití pro tuto směs je recept na :

KUŘECÍ PRSA NA BÍLÉM PEPŘI

Kuřecí prsa opatrně naklepeme, osolíme a lehce z obou stran opepříme bílým pepřem od Antonína. Na větší pánvi rozpustíme máslo (asi 60 g), na kterém ze všech stran řízky osmažíme. Podlijeme připraveným drůbežím vývarem (100 ml) a pod pokličkou na mírném ohni dusíme do měkka (cca 10 minut).

Maso vyjmeme, pokapeme šťávou z 1/2 citronu a přendáme do tepla. Šťávu v pánvi vysmahneme na tuk, poprášíme 1 lžící hladké mouky a krátce osmahneme. Přidáme 250 ml smetany, nasekané mandle a necháme krátce přejít varem.

Kuřecí řízky na talíři přelijeme smetanovo – mandlovou omáčkou a jako přílohu můžeme zkusit hranolky (předsmažené), pečené na plechu s nadrobno nakrájenou anglickou slaninou a posypané granulovaným česnekem. Zeleninová obloha dle chuti a možností chladničky.

Použité suroviny na 3 - 4 porce :

500 g kuřecích (nebo krůtích) prsou, sůl, pepř bílý mletý od Antonína, 60 g másla (cca 2 velké lžíce), 80 g mandlí (spařit v horké vodě a oloupat + nahrubo nasekat), 100 ml kuřecího vývaru (nebo 100 ml vody +1/4 kostky bujónu – rozmíchat, krátce povařit), šťáva z 1/2 citronu, 1 lžíce hladké mouky, 250 ml smetany ke šlehání

přílohy :
hranolky (500 g), pečené na plechu s nadrobno nakrájenou anglickou slaninou (100 g), sypané granulovaným česnekem

Váš nákupní košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Koření do něj můžete přidat v sekci e-shop
Mezisoučet
0 Kč
Nákupní košík