Na orientální minutky z kuřecího masa
Číst více Vybrat baleníKuřecí s těstovinou a rukolou
Vytisknout
KUŘE ORIENT
Směs určená například na pečená a grilovaná kuřata - pro grilování doporučujeme směs smíchat s olejem a maso potřít. Také můžeme tuto směs přidat do indických pokrmů, rožněných a smažených kuliček, karbanátků, ke skopovým a vepřovým pečením, na ryby, krůtu, králíka, do čočky a do polévek.
Obsahuje karí (angl. typ), cibuli, česnek, bazalku, saturejku, chilli a sůl.
A náš dnešní tip, "Co budu vařit?"
Jednoduchý a rychlý recept na přípravu kuřecího masa s nádechem orientu, kdy maso díky naložení do bílého jogurtu zůstane krásně šťavnaté.
KUŘECÍ S TĚSTOVINOU A RUKOLOU
Kvalitní kuřecí prsíčka (400 gramů) nakrájíme na kostky (velikost asi 1,5 cm), přidáme 3 lžíce bílého jogurtu, jednu lžíci oleje, 2 lžičky směsi koření "Kuře orient" a jednu lžičku soli.
Vše promícháme a necháme 30 minut marinovat.
Na 3 lžících oleje lehce osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku a potom na ní rychle opečeme ze všech stran připravené marinované maso - cca 6 až 10 minut - které zůstane krásně šťavnaté. Minutu před koncem přidáme nakládanou kukuřičku (bez nálevu) a černé olivy (bez pecek) rozkrojené napůl.
Námi oblíbené a vyzkoušené těstoviny uvaříme zvlášť v osolené vodě, scedíme a vyklopíme do pánve k opečenému kuřecímu masu. Vše ještě zprudka minutu osmahneme a promícháme. Na závěr přidáme omytou nasekanou čerstvou rukolu (asi jednu hrst) a znovu lehce promícháme.
Na talíři ozdobíme rajčátky a na dochucení posypeme třeba strouhaným parmazánem.
Použité suroviny na 4 porce:
400 g kuřecích prsou, 500 g těstovin, 1 menší cibule, 3 lžíce bílého jogurtu, olej, nakládaná kukuřice (150 g), černé olivy bez pecek (100 g), rukola, sůl, směs koření "Kuře orient"
Příloha:
pečivo