Ingredience

Použité suroviny na 4 porce:

  • 1 kuřecí skelet nebo 200 g kuřecího masa (křidýlka, stehýnka)
  • 1 lžíce směsi Vývar od Antonína
  • 1 střední mrkev
  • ½ kořene střední petržele
  • ¼ menšího celeru
  • 50 g nudliček do polévky
  • 1 lžička soli (dle chuti)
  • hrst nasekané petrželky, pažitky nebo jarní cibulky na ozdobení

Použité koření:

Vývar od Antonína

Výborný základ vývaru a omáček s minimem soli.

Číst více Vybrat balení

Kuřecí vývar s nudlemi

Vytisknout


Jednoduchý a lahodný kuřecí vývar od Antonína s použitím naší směsi "Vývar od Antonína".

30 min. příprava
2 hod. vaření
4
  • 1/6

    V 1 litru studené vody osolené 1 lžičkou soli přivedeme k varu 1 kuřecí skelet a když se voda začne vařit, sebereme pěnu.

    Kuřecí vývar s nudlemi – recept krok 1
  • 2/6

    Přidáme 1 lžíci směsi Vývar od Antonína a vaříme na mírném ohni 2 hodiny.

    Kuřecí vývar s nudlemi – recept krok 2
  • 3/6

    30 minut před koncem si oškrábeme zeleninu (1 střední mrkev, ½ kořene střední petržele, ¼ menšího celeru) a nakrájíme ji na 0,5 cm kostičky.

    Kuřecí vývar s nudlemi – recept krok 3
  • 4/6

    50 g nudliček do polévky zalijeme v hrníčku vařící vodou, promícháme, necháme 5 minut nabobtnat. Poté je scedíme a na sítku necháme okapat.

    Kuřecí vývar s nudlemi – recept krok 4
  • 5/6

    Uvařený skelet vyjmeme z vývaru, kam přidáme nakrájenou zeleninu a nudličky, přivedeme k varu a cca 10 minut vaříme, aby zelenina lehce změkla. Rovněž přidáme obrané maso ze skeletu.

    Kuřecí vývar s nudlemi – recept krok 5
  • 6/6

    Kuřecí vývar osolíme dle chuti a podáváme na talíři nebo v misce ozdobené nasekanou petrželkou, pažitkou nebo jarní cibulkou.

    Kuřecí vývar s nudlemi – recept krok 6

Chtěli byste se o recept podělit se svými blízkými?

Váš nákupní košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Koření do něj můžete přidat v sekci e-shop
Mezisoučet
0 Kč
Nákupní košík