Výborný základ vývaru a omáček s minimem soli.
Číst více Vybrat baleníIngredience
Použité suroviny na 4 porce:
- 1 kuřecí skelet nebo 200 g kuřecího masa (křidýlka, stehýnka)
- 1 lžíce směsi Vývar od Antonína
- 1 střední mrkev
- ½ kořene střední petržele
- ¼ menšího celeru
- 50 g nudliček do polévky
- 1 lžička soli (dle chuti)
- hrst nasekané petrželky, pažitky nebo jarní cibulky na ozdobení
Kuřecí vývar s nudlemi
Jednoduchý a lahodný kuřecí vývar od Antonína s použitím naší směsi "Vývar od Antonína".
30 min. příprava 2 hod. vaření |
4 |
-
1/6
V 1 litru studené vody osolené 1 lžičkou soli přivedeme k varu 1 kuřecí skelet a když se voda začne vařit, sebereme pěnu.
-
2/6
Přidáme 1 lžíci směsi Vývar od Antonína a vaříme na mírném ohni 2 hodiny.
-
3/6
30 minut před koncem si oškrábeme zeleninu (1 střední mrkev, ½ kořene střední petržele, ¼ menšího celeru) a nakrájíme ji na 0,5 cm kostičky.
-
4/6
50 g nudliček do polévky zalijeme v hrníčku vařící vodou, promícháme, necháme 5 minut nabobtnat. Poté je scedíme a na sítku necháme okapat.
-
5/6
Uvařený skelet vyjmeme z vývaru, kam přidáme nakrájenou zeleninu a nudličky, přivedeme k varu a cca 10 minut vaříme, aby zelenina lehce změkla. Rovněž přidáme obrané maso ze skeletu.
-
6/6
Kuřecí vývar osolíme dle chuti a podáváme na talíři nebo v misce ozdobené nasekanou petrželkou, pažitkou nebo jarní cibulkou.