Jemná směs bylinek bez soli nejen pro studenou kuchyni.
Číst více Vybrat baleníKuřecí závitky s bylinkovým máslem
VytisknoutBYLINKOVÉ MÁSLO
Směs koření na bylinkové máslo můžeme použít i do bylinkových polévek, studených smetanových omáček a majonéz. Dále do nádivek, pomazánek, zeleninových salátů a mletých mas. Hodí se i na posypání vařených brambor, rýže nebo polévek (místo petrželky).
Dnes je tady nový tip na přípravu kuřecích prsíček. Naše směs "Bylinkové máslo" se s tímto druhem masa vhodně kombinuje, závitky vypadají na talíři výborně a jsou krásně šťavnaté.
KUŘECÍ ZÁVITKY S BYLINKOVÝM MÁSLEM
Necháme změknout 60 gramů másla, přidáme jednu lžičku směsi koření "Bylinkové máslo", půl lžičky soli a trochu čerstvě namletého barevného pepře (pokud jídlo připravujeme pro menší děti, tak pepř vynecháme).
Vše promícháme.
Omytá kuřecí prsíčka opatrně rozřízneme, aby vznikl pěkný plátek, lehce naklepeme (naklepáním maso rovnoměrně vytvarujeme).
Na každý plátek rozetřeme rovnoměrně kousek bylinkového másla, pečlivě zarolujeme - vytvarujeme závitek, který propíchneme párátky, aby se neuvolnil.
Rozšleháme jedno vajíčko, přidáme trochu soli, lžíci hladké mouky a pěkně promícháme. Do druhé misky si připravíme strouhanku na obalování.
Závitky ponoříme nejdříve do vajíčka a potom dobře obalíme ve strouhance. Necháme chvilku (asi 10 minut) odležet v lednici. Mezitím si připravíme buď do fritovacího hrnce nebo kastrůlku, případně do vyšší pánvičky větší vrstvu oleje (asi tak 4cm).
Smažíme 10 minut při teplotě oleje 190°C. Teplota oleje nesmí být příliš vysoká, aby se závitky správně propekly.
Podáváme s bramborovou kaší nebo s bramborem.
Použité suroviny:
400-500g kuřecích prsou, 60g másla, 1 vejce, trochu hladké mouky, strouhanka na obalení, směs koření "Bylinkové máslo", olej, sůl
Příloha:
bramborová kaše nebo brambory