Na orientální minutky z kuřecího masa.
Číst více Vybrat baleníIngredience
Použité suroviny na 4 porce:
- 400 – 500 g kuřecích prsou
- 3 dcl mléka
- směs koření „Kuře orient“
- hladkou mouku
- 1 vejce
- sůl
- olej na smažení
Kuřecí žížalky v těstíčku
Jednoduchý recept, kterým potěšíte především děti.
30 min. příprava + 30 min. naložení |
4 |
-
1/5
Připravíme všechny ingredience.
-
2/5
Připravíme těstíčko. Do tří dcl mléka dáme jedno vajíčko, sedm vrchovatých lžic hladké mouky, jednu lžíci koření „Kuře orient“ a jednu lžičku soli. Nyní to vše řádně promícháme, až vznikne těstíčko husté asi jako na lívance. Jestliže je těstíčko moc řídké, přidáme trochu mouky.
-
3/5
Kuřecí řízky nařežeme přes vlákno na 1 cm široké a co nejdelší proužky, které vmícháme do připraveného těstíčka a necháme půl hodiny proležet.
-
4/5
Potom na pánvičku s rozpáleným olejem dáváme rovnou připravené kuřecí žížalky, které pěkně osmažíme ze všech stran dozlatova.
-
5/5
Jako přílohu můžeme podávat brambory, bramborovou kaši, bramborový salát, restovanou zeleninu nebo jenom pečivo.