Ingredience

Použité suroviny na 4 porce:

  • 0,5 kg kuřecích řízků (nejlépe stehenních)
  • 2 celá vejce
  • 2 lžíce piva
  • 1 lžíce plnotučné (nebo Dijonské) hořčice
  • 3 lžíce bramborového škrobu (Solamylu)
  • 1 lžíce směsi Provensálská
  • sůl
  • pepř
  • olej na smažení
  • Přílohy: zeleninový salát, rýže, hranolky, vařené brambory

Použité koření:

Provensálská

Velice aromatická francouzská směs bylin a levandule.

Číst více Vybrat balení

Kuřecí rarášky

Vytisknout


Velmi jednoduchý recept s využitím provensálských bylinek, který svou chutí a vůni každého okouzlí.

20 min. příprava
1 den marinování
10 min. smažení
4
  • 1/5

    Kuřecí maso (0,5 kg) nakrájíme na širší nudličky (cca 2 cm) a lehce naklepeme.

    Kuřecí rarášky – recept krok 1
  • 2/5

    V misce rozšleháme 2 vejce, přidáme 2 lžíce piva, 1 lžíci plnotučné hořčice, 3 lžíce bramborového škrobu, 1 lžíci směsi „Provensálská“, lžičku soli a na špičku nože černého mletého pepře a směs řádně promícháme.

    Kuřecí rarášky – recept krok 2
  • 3/5

    Do směsi vložíme kuřecí nudličky – rarášky, vše promícháme, aby se maso dokonale obalilo, a necháme v lednici 1 den marinovat.

    Kuřecí rarášky – recept krok 3
  • 4/5

    Rarášky smažíme po obou stranách na větší vrstvě rozpáleného oleje.

    Kuřecí rarášky – recept krok 4
  • 5/5

    Podáváme s rýží, vařeným bramborem, hranolky nebo jen čerstvým zeleninovým salátem.

    Kuřecí rarášky – recept krok 5

Chtěli byste se o recept podělit se svými blízkými?

Váš nákupní košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Koření do něj můžete přidat v sekci e-shop
Mezisoučet
0 Kč
Nákupní košík