Velice aromatická francouzská směs bylin a levandule.
Číst více Vybrat baleníIngredience
Použité suroviny na 4 porce:
- 0,5 kg kuřecích řízků (nejlépe stehenních)
- 2 celá vejce
- 2 lžíce piva
- 1 lžíce plnotučné (nebo Dijonské) hořčice
- 3 lžíce bramborového škrobu (Solamylu)
- 1 lžíce směsi Provensálská
- sůl
- pepř
- olej na smažení
- Přílohy: zeleninový salát, rýže, hranolky, vařené brambory
Kuřecí rarášky
Velmi jednoduchý recept s využitím provensálských bylinek, který svou chutí a vůni každého okouzlí.
20 min. příprava 1 den marinování 10 min. smažení |
4 |
-
1/5
Kuřecí maso (0,5 kg) nakrájíme na širší nudličky (cca 2 cm) a lehce naklepeme.
-
2/5
V misce rozšleháme 2 vejce, přidáme 2 lžíce piva, 1 lžíci plnotučné hořčice, 3 lžíce bramborového škrobu, 1 lžíci směsi „Provensálská“, lžičku soli a na špičku nože černého mletého pepře a směs řádně promícháme.
-
3/5
Do směsi vložíme kuřecí nudličky – rarášky, vše promícháme, aby se maso dokonale obalilo, a necháme v lednici 1 den marinovat.
-
4/5
Rarášky smažíme po obou stranách na větší vrstvě rozpáleného oleje.
-
5/5
Podáváme s rýží, vařeným bramborem, hranolky nebo jen čerstvým zeleninovým salátem.