Ingredience

Použité suroviny na 4-6 porcí:

  • 500 g kuřecích prsou
  • 2 menší cibule
  • 1 červená kapie
  • červené fazolky v tomatové omáčce (1 plechovka – 400 g)
  • kuskus (1 sáček – 375 g)
  • olej
  • sůl
  • směs koření Arabská

Použité koření:

Arabská

Výborná do kuskusu, hummusu a mletých mas.

Číst více Vybrat balení

Kuskus s kuřecím masem

Vytisknout


Rychlá a chutná večeře z jednoho hrnce! S orientem vonící směsí “Arabská”.

4-6
  • 1/7

    Nakrájíme na 1,5 cm kousky 500 g kuřecích prsou a okořeníme 1 vrchovatou lžící směsi koření Arabská od Antonína.

    Kuskus s kuřecím masem – recept krok 1
  • 2/7

    Do hrnce nebo vyšší pánve dáme trochu oleje, 2 nadrobno nakrájené menší cibule, nadrobno nakrájenou červenou kapii a vše lehce osmahneme.

    Kuskus s kuřecím masem – recept krok 2
  • 3/7

    Přidáme okořeněné kuřecí maso, osolíme 1 lžičkou soli a zprudka orestujeme (cca 5 minut).

    Kuskus s kuřecím masem – recept krok 3
  • 4/7

    Přilijeme 100 ml vody a 1 minutu za stálého míchání provaříme, aby se rozpustil přípek a vytvořila se voňavá šťáva.

    Kuskus s kuřecím masem – recept krok 4
  • 5/7

    Přidáme 400 g červených fazolí v tomatové omáčce, cca 1minutu povaříme, vmícháme 350-400 g kuskusu a odstavíme z plamene.

    Kuskus s kuřecím masem – recept krok 5
  • 6/7

    Podle chuti dosolíme, promícháme, přiklopíme poklicí a necháme zhruba 3-5 minut dojít.

    Kuskus s kuřecím masem – recept krok 6
  • 7/7

    Podáváme s čerstvou zeleninou (rajče, salát, okurka).

    Kuskus s kuřecím masem – recept krok 7

Chtěli byste se o recept podělit se svými blízkými?

Váš nákupní košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Koření do něj můžete přidat v sekci e-shop
Mezisoučet
0 Kč
Nákupní košík