Výborná do kuskusu, hummusu a mletých mas.
Číst více Vybrat baleníKuskus s kuřecím masem
Vytisknout
ARABSKÁ
Mírně ostrá směs vhodná především k dochucení a přípravě arabských pokrmů ("kabáb", "sambúsak", omáčka "tahina" apod.). Hodí se na pečení a grilování všech druhů mas, dále je výborná k dochucení mletého masa, do dušených pokrmů, luštěninových a sojových jídel. Směs můžeme přidat také do různých směsí zeleniny s rýží, do gulášů nebo jen tak na brambory.
Směs "Arabská" obsahuje papriku, římský kmín, koriandr, česnek, chilli a sůl (28 %).
Vyzkoušejte rychlý, chutný a lehký kuskus s kuřecím masem.
KUSKUS S KUŘECÍM MASEM
Nakrájíme na kousky 500g kuřecích prsou a okořeníme cca 1 - 1,5 lžící směsi koření "Arabská" od Antonína.
Do hrnce nebo vyšší pánve dáme trochu oleje, 2 nakrájené cibulky, na kousky nakrájenou červenou kapii, vše trochu osmahneme. Dále přidáme okořeněné kuřecí maso, osolíme zhruba 1 lžičkou soli a zprudka orestujeme.
Necháme ještě dalších 5 minut propékat, pak přilijeme 100ml vody a dusíme 1 minutu, aby se vytvořil voňavý sos.
Přidáme fazolky, povaříme zase asi minutu. Nakonec vmícháme kuskus a hned odstavíme z plamene. Můžeme ještě podle chuti dosolit. Promícháme, přiklopíme poklicí a necháme zhruba 3-5 minuty dojít.
Podáváme se zeleninovou oblohou (rajče, ledový salát, salátová okurka...)
Použité suroviny:
500g kuřecích prsou, 2 menší cibule, 1 červená kapie, červené fazolky v tomatové omáčce (1 plechovka - 400g), kuskus (1 sáček - 375g), olej, sůl, směs koření "Arabská"
Příloha:
zelenina