Květákové karbanátky s kebabem

Vytisknout
Květákové karbanátky s kebabem

Použité koření:

Kebab

Na grilování špízů a přípravu mletých mas

Číst více Vybrat balení

KEBAB

Směs koření vycházející z turecké kuchyně, která obratně zpracovává suroviny ze zdejší horké a nepříliš úrodné země. Kebab je mírně pálivá směs vhodná na grilování a pečení mas, na jehly a špízy nebo do mletých mas. Můžeme ji použít i do typických arabských jídel jako je kuskus nebo různé zeleninové a rýžové směsi (pilaf, džuveč).

Stačí půl květáku, kousek balkánského sýra, jedno vejce a můžete začít... Je to chutné, levné a rychlé! Kdo chce, může si recept vylepšit (nebo pokazit :-) na kostičky nakrájenou uzeninou. Myslím si, že tohle je jídlo, na kterém si pochutná každý.

KVĚTÁKOVÉ KARBANÁTKY S KEBABEM

Nejdříve uvaříme asi tak půlku květáku (ve vodě, bez soli, asi 20 minut - aby byl květák měkký). Vodu slijeme, květák necháme vychladnout a potom rozmačkáme vidličkou na kousky (ale neudělat z toho kaši!).

Přidáme 100g nahrubo nastrouhaného balkánského sýra, 60g polohrubé mouky, 3 lžíce strouhanky, jedno čerstvé vejce a to nejdůležitější ze všeho: jednu lžíci směsi koření "Kebab".

Všechno promícháme a dosolíme. (Pozor! Balkánský sýr bývá hodně slaný.)

Necháme alespoň půl hodiny odležet a potom rozpálíme na pánvi asi 100ml oleje, vytvarujeme pěkné placičky (ne moc silné) a osmažíme z každé strany dozlatova.

Hotové karbanátky necháme ve větším sítku okapat od zbytečného oleje. Příloha: brambor vařený nebo bramborová kaše.

Výborně se hodí také tzatziky podle našeho receptu č.164.

Použité suroviny:

květák (jeden malý nebo polovina velkého), 100g balkánského sýra, 60g polohrubé mouky, 3 lžíce strouhanky, 1 vejce, směs koření "Kebab", olej, sůl

Příloha:

brambory + tzatziky (recept č. 164) nebo bramborová kaše

Váš nákupní košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Koření do něj můžete přidat v sekci e-shop
Mezisoučet
0 Kč
Nákupní košík