Severská pikantní směs na ryby, krevety a další mořské plody.
Číst více Vybrat baleníIngredience
Použité suroviny na 4 porce:
Na lososa:
- 600 g filetu lososa s kůží
- 3 lžíce panenského olivového oleje
- 2 lžičky kořenící směsi Severské scampi
- sůl dle chuti
- alobal a pečící papír
Na náplň:
- 200 g cream cheese
- 250 g čerstvého listového špenátu (lze i mražený, ne protlak)
- 100 g strouhaného parmazánu
- ½ lžičky papriky sladké maďarské
- 1 utřený stroužek česneku
Losos se špenátovou náplní
V dnešním receptu si ukážeme netradiční, ale jednoduchý a chuťově úžasný způsob úpravy lososa, inspirovaný středomořskou kuchyní.
20 min. příprava 20 min. pečení |
4 |
-
1/7
600 g filetu z lososa s kůží zbavíme šupin, opláchneme, osušíme a příčně nakrájíme na 4 stejně velké porce.
-
2/7
Každou porci uprostřed podélně nařízneme cca 1 cm od konců skoro ke kůži, abychom vytvořili kapsu. Každou porci osolíme dle chuti.
-
3/7
3 lžíce panenského olivového oleje smícháme se 2 lžičkami kořenící směsi „Severské scampi“ a vzniklou marinádou dokonale potřeme porce lososa včetně naříznutých kapes.
-
4/7
4 kousky alobalu (cca 15 x 15 cm) lehce zmuchláme, obalíme je pečícím papírem a vsuneme do připravených kapes v lososovi a na pečícím papíru pečeme v předehřáté troubě (200 °C, horký vzduch 180 °C) 8 - 10 minut.
-
5/7
Připravíme si náplň. 250 g listového špenátu spaříme horkou vodou, vymačkáme co nejvíce vody a smícháme s 200 g cream cheese, 100 g nastrouhaného parmazánu, ½ lžičky „Paprika sladká maďarská“ a 1 utřeným stroužkem česneku.
-
6/7
Z předpečených porcí lososa odstraníme „výplně“, vzniklé kapsy vrchovatě naplníme připravenou směsí a dáme znovu péct při stejné teplotě na 8 - 10 minut, až náplň začne zlátnout.
-
7/7
Podáváme s opečenou bagetkou potřenou směsí olivového oleje a česneku, ve slupce pečenými bramborami (dají se péct spolu s lososem) nebo bramborovou kaší.