Ingredience

Použité suroviny na 4 porce:

Na lososa:

  • 600 g filetu lososa s kůží
  • 3 lžíce panenského olivového oleje
  • 2 lžičky kořenící směsi Severské scampi
  • sůl dle chuti
  • alobal a pečící papír

Na náplň:

  • 200 g cream cheese
  • 250 g čerstvého listového špenátu (lze i mražený, ne protlak)
  • 100 g strouhaného parmazánu
  • ½ lžičky papriky sladké maďarské
  • 1 utřený stroužek česneku

Použité koření:

Severské scampi

Severská pikantní směs na ryby, krevety a další mořské plody.

Číst více Vybrat balení

Losos se špenátovou náplní

Vytisknout


V dnešním receptu si ukážeme netradiční, ale jednoduchý a chuťově úžasný způsob úpravy lososa, inspirovaný středomořskou kuchyní.

20 min. příprava
20 min. pečení
4
  • 1/7

    600 g filetu z lososa s kůží zbavíme šupin, opláchneme, osušíme a příčně nakrájíme na 4 stejně velké porce.

    Losos se špenátovou náplní – recept krok 1
  • 2/7

    Každou porci uprostřed podélně nařízneme cca 1 cm od konců skoro ke kůži, abychom vytvořili kapsu. Každou porci osolíme dle chuti.

    Losos se špenátovou náplní – recept krok 2
  • 3/7

    3 lžíce panenského olivového oleje smícháme se 2 lžičkami kořenící směsi „Severské scampi“ a vzniklou marinádou dokonale potřeme porce lososa včetně naříznutých kapes.

    Losos se špenátovou náplní – recept krok 3
  • 4/7

    4 kousky alobalu (cca 15 x 15 cm) lehce zmuchláme, obalíme je pečícím papírem a vsuneme do připravených kapes v lososovi a na pečícím papíru pečeme v předehřáté troubě (200 °C, horký vzduch 180 °C) 8 - 10 minut.

    Losos se špenátovou náplní – recept krok 4
  • 5/7

    Připravíme si náplň. 250 g listového špenátu spaříme horkou vodou, vymačkáme co nejvíce vody a smícháme s 200 g cream cheese, 100 g nastrouhaného parmazánu, ½ lžičky „Paprika sladká maďarská“ a 1 utřeným stroužkem česneku.

    Losos se špenátovou náplní – recept krok 5
  • 6/7

    Z předpečených porcí lososa odstraníme „výplně“, vzniklé kapsy vrchovatě naplníme připravenou směsí a dáme znovu péct při stejné teplotě na 8 - 10 minut, až náplň začne zlátnout.

    Losos se špenátovou náplní – recept krok 5
  • 7/7

    Podáváme s opečenou bagetkou potřenou směsí olivového oleje a česneku, ve slupce pečenými bramborami (dají se péct spolu s lososem) nebo bramborovou kaší.

    Losos se špenátovou náplní – recept krok 5

Chtěli byste se o recept podělit se svými blízkými?

Váš nákupní košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Koření do něj můžete přidat v sekci e-shop
Mezisoučet
0 Kč
Nákupní košík