Lyonské maso s paprikami

Vytisknout
Lyonské maso s paprikami

Použité koření:

Ratatouille

Nepálivá směs na jakoukoliv úpravu zeleniny včetně grilování nebo ochucení čerstvého sýra

Číst více Vybrat balení

RATATOUILLE

Ratatouille je francouzská specialita ze zeleniny dušené na bílém víně. Základem jsou většinou rajčata, lilek a cukety, doplněné další zeleninou podle chuti ale často podle dostupnosti. Recepty podobné Ratatouille jsou používané po celé Evropě. Na Maltě se vaří "kapunata", zeleninová směs s vajíčkem a grilovanou rybou, ve Španělsku je to „pisto“ a v Maďarsku „lescó“, odkud je již krůček k našemu leču.

Směs koření Ratatouille obsahuje sušená rajčata, papriku, cibuli, česnek, petržel a špetku soli. Je skvělá na přípravu nejen dušené a zapékané zeleniny, ale i do zeleninových salátů, nebo na grilování zeleniny jako jsou například kapie nebo cukety.

LYONSKÉ MASO S PAPRIKAMI

Odblaněnou vepřovou panenku naporcujeme asi na 2 centi-metrové kostky. Maso smícháme s 1 vrchovatou lžící směsi koření „Ratatouille". Přidáme 3 lžíce oleje, přiměřeně osolíme, opepříme a dáme odležet do chladničky, než si připravíme ostatní suroviny. Nakrájíme kapie na větší kusy a stroužky česneku na plátky.

Ve větší pánvi rychle orestujeme kousky masa tak, aby se jen zatáhly a uvnitř zůstaly šťavnaté.

Opečené maso přendáme do větší misky a zpět do pánve dáme restovat nakrájený česnek. Když zezlátne, přidáme jej k masu.

Jako poslední orestujeme nakrájené papriky okořeněné 1 lžící směsí koření „Ratatouille". Kapie opékáme asi 5 minut, dokud mírně nezhnědne jejich slupka. Poté je podlijeme 100 ml vody a podusíme asi 5 minut. Po vydušení šťávy přendáme papriky k masu s česnekem.

Vše opatrně promícháme, přidáme třešinky mozzarely a dáme do zapékacích misek. Zapékáme zhruba 20 minut při teplotě 180°C nebo 150°C v horkovzdušné troubě.

Použité suroviny na 4 porce :

500 g vepřové panenky, 6 kapií různých barev, 5 stroužků česneku, 300 g sýru mozzarela (třešničky v nálevu), směs koření „Ratatouille", sůl, pepř, olej

přílohy :

nejvhodnější přílohou je čerstvě upečená bageta, ale chutné jsou i brambory nebo rýže

Váš nákupní košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Koření do něj můžete přidat v sekci e-shop
Mezisoučet
0 Kč
Nákupní košík