Ingredience

Použité suroviny na 6-8 porcí:

lžíce – rovná polévková lžíce
lžička – rovná čajová lžička

  • 1 kg hovězího předního (kližky) nakrájeného na 2 cm kostky
  • 500 g nahrubo nakrájené cibule
  • 5 lžic vepřového sádla
  • 2 lžíce koření maďarský guláš
  • 1 vrchovatá lžíce papriky sladké maďarské
  • 2 středně velké zelené papriky
  • 1 červená kapie
  • 4 zralá větší rajčata, nadrobno nasekaná
  • 1 lžička soli

Přílohy:

  • čerstvý bílý nebo tmavý chléb, halušky, houskový knedlík

Použité koření:

Paprika sladká maďarská

Nejkvalitnější ze sladkých maďarských paprik (ASTA 180) ze Szegedi

Číst více Vybrat balení

Maďarský guláš

Ostrá směs do gulášů z hovězího masa a na grilování.

Číst více Vybrat balení

Maďarský guláš

Vytisknout


Recept na klasický maďarský guláš, který chutná nejlépe odleželý druhý den. S chlebem ideální večeře.

30 min. příprava
2 hod. vaření
6-8
  • 1/9

    Na 5 lžících vepřového sádla necháme v širším hrnci zesklovatět 500 g nahrubo nakrájené cibule, až získá lehce nazlátlou barvu.

    Maďarský guláš – recept krok 1
  • 2/9

    Přidáme 4 větší, nadrobno nasekaná rajčata a dusíme, dokud se neodpaří skoro všechna tekutina.

    Maďarský guláš - recept krok 2
  • 3/9

    Do základu přisypeme 2 lžíce směsi „Maďarský guláš“, 1 vrchovatou lžíci „Paprika maďarská sladká“ a za stálého míchání necháme 1 minutu rozvonět.

    Maďarský guláš - recept krok 3
  • 4/9

    Přidáme na 2 cm kostky nakrájený 1 kg hovězího předního masa (kližky) a nadrobno nasekanou kapii.

    Maďarský guláš - recept krok 4
  • 5/9

    Za stálého míchání restujeme, dokud se maso nezatáhne a nezačne se přichytávat ke dnu hrnce.

    Maďarský guláš - recept krok 5
  • 6/9

    Posolíme 1 lžičkou soli, přihodíme na 0,5 cm proužky nakrájené 2 zelené papriky (eventuálně pro větší ostrost ještě nasekané feferonky dle chuti).

    Maďarský guláš - recept krok 6
  • 7/9

    Podlijeme 0,5 l vody, promícháme a pod pokličkou dusíme, za občasného promíchání a podlití, cca 2 hodiny, než maso změkne.

    Maďarský guláš - recept krok 7
  • 8/9

    Na konci poklici odstraníme a přebytečnou vodu necháme odpařit (zredukovat). Dle chuti dosolíme a provaříme.

    Maďarský guláš - recept krok 8
  • 9/9

    Podáváme s haluškami, s houskovým knedlíkem nebo bílým či tmavým chlebem.

    Maďarský guláš - recept krok 9

Chtěli byste se o recept podělit se svými blízkými?

Váš nákupní košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Koření do něj můžete přidat v sekci e-shop
Mezisoučet
0 Kč
Nákupní košík